Galaxy S8 az iPhone X ellen – Nézzük túlélik-e a lefagyasztást

Újabb tesztnek vetették alá a két népszerű készüléket, hiszen mindkettő vízálló, és általában a hideggel sem szokott probléma lenni. Így fogták a telefonokat és vízbe rakták, majd lefagyasztották őket 12 órára. Videón tekinthetitek meg, hogy mennyire viselték jól ezt.

A TechRax csapata eddig sem kímélte a csúcsmobilokat, hiszen minden új kütyüt igyekeznek a legszélsőségesebb hatásoknak kitenni, hogy megtalálják a termékek gyenge pontjait. Most sem történt másképp, mivel a Samsung Galaxy S8 és az iPhone X hideggel szembeni ellenállását tesztelték le. A teszt egyébként pofon egyszerű, mivel egy-egy kancsó vízbe rakták a telefonokat, majd lefagyasztották őket 12 órára.

Ezután kivették őket, és megnézték, hogy történt-e bármi probléma velük. A legújabb iPhone-t emelték ki először, de mint kiderült, sajnos maradandó károsodásokat szenvedett. Már az is meglepő volt, hogy kikapcsolt a kijelző a fagyasztott állapotban, de utána a Face ID sem ment. Mint utólag kiderült, ez azért volt, mert a telefon akkumulátora 1%-ig merült, és ez a funkció nem működik 10% alatt. Sajnos azonban innen csak rosszabb lett a dolog, mivel vibrált a kijelző, majd néha elzöldült. Egy idő után kikapcsolt a készülék, utána pedig nem sikerült már feléleszteni.

A Samsung nagyon jól viselte a dolgot, hiszen még 44%-os töltöttséggel rendelkezett, és szárítás után sem jelentkezett semmi probléma. Megjegyeznénk, hogy ez egy elég extrém tesztnek számít, így messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a videóból. A specifikációk szerint mindkettő készülék vízálló, és elméletileg a hideg sem annyira káros rájuk nézve, ezért nem feltétlenül lett volna szabad tönkremenniük, és a tesztelő is meglepődött.

Forrás: TechRax

 

 

 

Szólj hozzá