Gamer monitort villantott a Huawei

A Huawei bemutatott néhány MateView márkájú monitort Kínában, ezeket a vállalat a világ több régiójában is piacra dobja majd. Az egyik egy ívelt játékmonitor, a másik egy síkképernyős megoldás, de minket inkább az előbbi érdekel.

Íme tehát a Huawei első gamer monitorja, a Huawei MateView GT, ami azért úgy lett optimalizálva, hogy multimédiás célokra is tökéletesen alkalmas legyen, tehát lehet a segítségével videót szerkeszteni is, ha úgy hozza a helyzet.

A monitor 34 colos képátlóval, 21:9 képaránnyal, 3440 x 1440 pixeles felbontással, 165 Hz-ers képfrissítéssel, valamint 1500R értéknek megfelelő görbülettel rendelkezik. Számos játékkal kapcsolatos extra funkcióval bír a Huawei kijelzője, Crosshair és Dark Field Control opciót egyaránt felkínál, a panel 350 nites fényerőre, valamint 4000:1 kontrasztarányra képes.

A panel HDR10 támogatással bír, képes megjeleníteni az DCI-P3 skála 90 százalékát, illetve rendelkezik 121 százalékos sRGB lefedettséggel is. A paneleket deltaE < 2-re kalibrálták, a P3 esetén, ha az sRGB színteret használod, akkor a deltaE 1 alatt van.

Csatlakozók tekintetében egy DisplayPort 1.4, illetve két HDMI 2.0 portra lehet majd számítani. Rajtuk kívül kapunk egy további USB-C bemenetet, valamint egy másik Type-C csatlakozót, ezen keresztül áramlik majd a monitort működtető elektromosság.

Sztereó hangszórók, duál mikrofonok és egy fülhallgató kimenet is tartozik a felszereltséghez, a beépített soundbar RGB háttérvilágítással kiegészített érintővezérlővel bír, amivel nem csak a hangerőt, de különböző fényhatásokat is be lehet állítani. A hangszórók kétszer 2,5 wattos teljesítménnyel bírnak.

A Huawei MateView GT állványa 110 mm-rel állítható a kijelző pedig 5 és 20 fok között dönthető, van VESA100-as rögzítési lehetőség is.

A Huawei MateView GT Nyugat-, Közép- és Kelet-Európában, Oroszországban, Japánban, az ázsiai és csendes-óceáni térségben, Latin-Amerikában, a Közel-Keleten, Afrikában és más régiókban lesz kapható, de egyelőre még ismeretlen áron.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá