Gamereknek szánt mini PC-t dobott piacra a Razer

A Razer egyértelműen a játékosokat próbálja kiszolgálni, és a teljes termékpalettáját rájuk építi. A legújabb termékük is nekik szól, amely kompakt méretben kínál komoly teljesítményt.

A Razer Tomahawk forgalmazása megindult, és már rendelhető az apró házikó, amely komoly hardvert rejt magában. Bár a pontos méreteket nem adták meg, ám a képek alapján nagyjából belőhetők a dimenziói, és a 10 literes térfogat is ismert, ám ehhez a mérethez bizony már némi áldozatot is kellet hozniuk.

A minimális hely miatt ugyanis egy Intel NUC hardverére esett a gyártó választása, amelyben egy i9-9980HK processzor teljesít. Ez egy 8 magos processzor, ám itt érheti némi kritika a Razer-t, hiszen ennél már két újabb generáció is megtalálható az Intel kínálatában, ám ezekre épülő NUC még nem kerül a piacra.

Mindazonáltal valószínűleg az i9-9980HK is tökéletesen kihajtja majd az RTX 3080-as videokártyát. Melléjük egyébként 16 GB DDR4 került, a háttértár pedig egy 512 GB-os NVME SSD-ből és egy 2 TB-os 2.5 colos merevlemezből áll. Nem maradtak ki az olyan extrák sem mint a Wi-Fi 6, a Thunderbolt 3 és az USB-A portok, ráadásul a gyártóra jellemző RGB világítást is megkapta a konfiguráció.

A rutinosabb gamerek már valószínűleg sejtik, hogy a Razer Tomahawk legnagyobb hátránya bizony az ára, mivel 3199,99 dollárt kérnek érte, amely 965 ezer forintnak felel meg. Ennek ellenére valószínűleg pillanatok alatt elkapkodják majd a mini PC-t, hiszen az RTX 3080 jelenleg igazi hiánytermék, és a játékosok mellett a bányászok is ráugranak a felbukkanó készletekre.

Forrás: TheVerge

 

Szólj hozzá