Generatív mesterséges intelligencia funkciókkal és RCS támogatással érkezik az iOS 18

Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa legújabb hírlevelében górcső alá vett néhány iOS 18-cal kapcsolatos új szóbeszédet. Az újságíró forrásai szerint az új verzió az iOS történetének egyik legnagyobb frissítése lesz.

Az új verzió egyik legnagyobb újítása a Rich Communication Services, vagyis az RCS támogatása lesz a natív Üzenetek alkalmazáson belül. Az Apple korábban már bejelentette, hogy 2024-ben elhozza az RCS támogatást az iPhone-okba, így végre elérhetővé teszi a keresztplatform funkciókat az iOS és az Android rendszert futtató készülékek között. Ezek közé tartozik egyebek mellett a nagyobb felbontású médiamegosztás, a továbbfejlesztett csoportos csevegés, a gépelési mutató, az olvasási nyugta, a helymegosztás és a Wi-Fi-n keresztüli üzenetküldés.

Az iOS 18 másik nagy dobása, azok a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztések lesznek, amelyek Sirit érintik majd. A Bloomberg újságírója szerint az Apple saját nagy nyelvi modell fejlesztésén dolgozik, amely generatív MI képességekkel ruházná fel az iOS-t, átalakítva Sirit és más natív applikációkat, mint például az Üzeneteket.

Az Apple állítólag már az Apple Music, a Pages, a Keynote, az Xcode és a Shortcuts alkalmazások esetében is vizsgálja, hogy milyen mesterséges intelligencia funkciókat és lehetőségeket lehetne bevezetni az összetett feladatok zökkenőmentes automatizálására. A hivatalos bejelentésektől még messze vagyunk, mivel az iOS 18 várhatóan a WWDC 24-en, vagyis júniusban fog megjelenni. Addig még biztosan fogunk hallani az új verzió képességeiről.

Forrás: Bloomberg

Szólj hozzá