Kinyírja a Samsung okostévéket a legutóbbi frissítés

Jelenleg a probléma a brit régiókódos televíziókat érintheti, melyek a legutolsó frissítés óta fura problémákat produkálnak, és némelyik eszköz teljesen használhatatlan lett.

A legtöbben várják a frissítéseket a készülékeikre, legyen szó akár telefonról, akár TV-ről. Mindig azt hisszük, hogy ez szinte csak pozitívummal járhat, gyorsulhat a készülék, megszűnik egy zavaró probléma, vagy esetleg új funkció érkezik. De ahogy azt a Samsung legújabb baklövése is mutatja, ez sajnos nem teljesen így van.

A Samsung fórumot ellepték az elégedetlen felhasználók, akik az eddig normálisan működő TV problémáira panaszkodnak. Teljesen érthető, hisz egy-egy TV akár 500-600 ezer Ft-ba is kerülhet. Ezt figyelembe véve nagyon zavaró lehet, ha egy frissítés után használhatatlan lesz a készülék. Egyébként a 2017-es MU széria érintett a hírek szerint.

A legtöbben arra panaszkodnak, hogy üres képernyő jelenik meg náluk, vagy nem is működik a kijelző. Ezeknek a felhasználóknak nem is reagál semmire a készülék, sem távirányítóra, sem mobilos applikációkra.

Elsősorban a briteknél van sok probléma, de már más országból is érkezett panasz, így valószínűsíthető, hogy az Egyesült Királyságba szánt régiókódos készülékekre jött ki hibás frissítés. Ilyen készülékek gyakorlatilag bárhová eljuthatnak, hiszen például az outletekbe más országokból importált termékeket forgalmaznak.

Egyelőre annyit tanácsol a Samsung, hogy ha problémát észlelünk, akkor hívjuk az ügyfélszolgálatot. Egyes beszámolok szerint ez sem megoldás, ott csak annyit közölnek, hogy dolgoznak a megoldáson, és türelmet kérnek.

Forrás: Theguardian

Szólj hozzá