Gondok vannak az iPhone 6 akkujával! Visszahívás jöhet?

A Samsungot eléggé megviselte a Note 7 botrány, hiszen egy ilyen nagynevű cég nem engedhet meg hasonlót magának. Igazából egyik sem. De ez már a múlté, lehetőségeik szerint a leginkább felelősségteljes módon reagálták le a botrányt, s ha nem is emelt fővel, de legalább méltóságteljesen léphettek túl a szörnyűségen.

Természetesen a konkurencia – de leginkább az Apple – kapott az alkalmon, s rengeteg vásárlót elcsábított. Azonban most akár fordulhat is a kocka, hiszen sok helyről felröppentek pletykák, hogy az iPhone 6 akkumulátorával ugyanúgy problémák vannak. Igaz, fel nem robban (a Note 7 is csak elfüstölt vagy kiégett), de rövid idő alatt felére, harmadára zuhan a töltöttség, vagy akár teljesen ki is kapcsol a mobil. Azért most hallhatjuk ezeket a híreket, mert leginkább nagy hidegben produkálja a készülék.

Többen már a visszahívást rebesgetik, úgy, mint a 6S bizonyos szériaszámán belül eső modellek esetében. Igaz, az iPhone 6 nem mai telefon már, viszont még mindig rengetegen használják, és panaszkodnak is a jelenleg fennálló helyzet miatt. Azt vették észre, hogy valamelyik korábbi frissítés csak tovább fokozza a bajt, vélhetően az automatikus védelem, ami azonnal kikapcsolja a telefont, ha az akkumulátor túl van terhelve.

Ha valaki emiatt fogyasztóvédelemhez fordulna, az inkább ne tegye, hiszen az Apple mindig is odafigyelt a jogi apróságokra (vélhetően magából kiindulva), és beleírta a használati utasításba, hogy az előírt üzemi hőmérséklet 0°C felett van, tehát tulajdonképpen mínusz fokban nem is kéne működnie. Igazság szerint az iPhone-ok sosem voltak a hideg- és melegtűrő képességeikről híresek, de ez talán már kicsit túlzás, amit az 6-os modell csinál.

Forrás: Index

Szólj hozzá