Gondot okozhat az iPhone 12 széria mágnese a szívritmus-szabályozóknak

Nagyon érdekes dolog került ki az Apple legújabb szériájával kapcsolatban, amelyre még a gyártónak is reagálnia kellett, és máris kiegészítették a mobilokhoz járó dokumentumokat, hogy felhívják rá a figyelmet.

Az Apple immáron több termék leírásában is feltünteti azt az információt, miszerint az adott készülékek mágnese zavart okozhat a különböző orvosi készülékekben, mint például a szívritmus-szabályozókban (pacemaker) vagy a defibrillátorokban. Kissé meglepő, hogy erre csak most derült fény, ám úgy látszik, hogy ez a dolog még a gyártót is meglepte.

A dolog egyébként az iPhone 12 szériát és a Magsafe termékeket is érinti. Ezek a vezeték nélküli töltésre képes készülékek ugyanis mágnessel vannak ellátva, ezek pedig elektromágneses mezőt képeznek, amelyek megzavarhatják az orvosi készülék működését. Pánikra azért semmi ok, mindössze érdemes az érintett kütyüket legalább 15 centiméterre tartani az erre érzékeny műszerektől. Amennyiben a vezeték nélküli töltés aktív, akkor kicsit már minimum 30 centiméteres távolságtartás ajánlott.

JerryRigEvertyhing csatornáján már szembesülhettünk az iPhone 12-ben található mágnes erejével

Korábban egyébként már megjelent egy ezzel foglalkozó tanulmány is, amelyet néhány michigani orvos végzett, és az iPhone 12 hatását vizsgálták az orvosi eszközökre. A tesztek alatt ők is találkoztak olyan esettel, amikor a mobil közelsége miatt az adott készülék alvó állapotba került. Szerencsére az Apple gyorsan reagált erre, és mostantól felhívja a figyelmet erre a nagyon fontos információra. Érdemes tehát odafigyelni, hiszen valószínűleg a több gyártó esetében is fent állhat ez a probléma.

Forrás: GSMArena

 

Szólj hozzá