Karcsú, de izmos lett a Google Pixelbook

A Google tegnap nem csak az új telefonjait mutatta be, hanem leleplezte a Pixelbookot is, ami nagyon ígéretesnek tűnik.

Gyakorlatilag a Chromebookot vették alapul, és megspékelték rengeteg extrával. Igazi prémium külső jellemzi, mindössze 1.1 kg-ot nyom, és természetesen ezt is a Pixel telefonokra jellemző színvilág jellemzi.

Háromféle változatban lesz elérhető a laptop, és 999 dollártól indul az alap modell, míg 1649 dollárt kérnek el a legkomolyabb variánsért. Ezzel rögtön ki is jelenthetjük, hogy a Microsoft Surface Pad, a MacBook és hasonló prémium ultrabookok vetélytársának szánják.

Használható tabletként is, hiszen a billentyűzet teljesen hátra hajtható, és ilyenkor az érintőkijelzőn navigálhatunk. Állítólag ez nagyon jól sikerült, és mivel nem nehéz a Pixelbook, így nem hat furának az ilyen módban való használat, ráadásul a vastagsága is mindössze 10.3 mm. Eszközünket kiegészíthetjük még egy Pixelbook Pen tartozékkal is, ami 99 dollárba fog kerülni.

A belsőre nem lehet panasz, mivel Core i5 és Core i7 processzorokkal szerelt változat is van, háttértárból 128, 256 és 512 GB-os kiszerelés érhető el, rendszermemóriából pedig 8 GB és 16 GB-os opciók vannak. Ami  furának tűnik, hogy a Google maradt a jól bevált 3:2 képaránynál. A 12.3 colos kijelző 2400×1600-as felbontással rendelkezik.

Az akkumulátor nagyjából 10 óra használatot tesz lehetővé, és állítólag 15 perc töltéssel 2 óra további üzemidő nyerhető, ami egészen elképesztően hangzik. Jó hír továbbá, hogy megkapjuk a Google Asszisztenst is.

Első ránézésre remekül sikerült a Google Pixelbook, és a legnagyobb kérdőjel az lesz, hogy a Windows és macOS mellett mennyire lesz csábító a potenciális vásárlóknak a Google saját operációs rendszere, a  Chrome OS.

Forrás: Anadtech

Szólj hozzá