Ha nem hivatalos Apple szerviz cseréli az iPhone 13 kijelzőjét, nem fog működni a Face ID

Nemrég jelentek meg a legújabb Apple iPhone modellek, amelyek a 13-as számmal jelölve indultak el a siker útján. Korábban voltak olyan pletykák, hogy az almás gyártó visszahozza a Touch ID-t, és talán erre sor is kerül majd a jövőben, de egyelőre marad a jó öreg Face ID. Amennyiben kedves számodra ez a biztonsági funkció, akkor jobban teszed ha nem spórolsz a kijelző cseréjén, mert ha az nem egy hivatalos szervizben történik, az Apple arcfelismerése egyszerűen nem fog működni.

Néhány kiválasztott szerencsés már valószínűleg hozzájutott az óhajtott iPhone 13 modellhez, és egy friss jelentés szerint a Face ID nem hajlandó funkcionálni, ha az engedélyezett, hivatalos szervizeken kívül kerül sor az okos telefon kijelzőjének cseréjére. A Phone Repair Guru nevű YouTube csatornán mozgóképpel is demonstrálják a jelenséget. A megjelenítő nem tartalmaz semmilyen olyan alkatrészt, amely kapcsolódik a Face ID technológiához, viszont az nem hajlandó működni, ha utángyártott panelt használunk a csere során.

Amennyiben nem eredeti kijelző kerül az iPhone előlapjára, a készülék figyelmeztetné tulajdonosát, de ez alapesetben még nem jelentené a Face ID működésképtelenné válását. Egyelőre nem tudni, hogy ez most egy szándékos szigorítás az Apple részéről, vagy csak valamilyen szoftveres hiba. Igazából tökéletesen illeszkednie az Apple üzleti mentalitásába a harmadik féltől származó alkatrészekkel szembeni fellépés, de ezt egyelőre hivatalosan nem lehet alátámasztani.

Ha viszont ez csak egy szoftveres hiba, akkor egy későbbi frissítés könnyedén orvosolni tudja azt. Nem volna ez sem egy meglepő fordulat, hiszen az iPhone 13 készülékek esetében már így is tapasztalni bizonyos szoftveres hibákat, bugokat. Amennyiben az Apple mégis szigorított, jobban tesszük, ha a kijelzőt egy hivatalos márkaszervizben cseréljük, már amennyiben szeretnénk élni a Face ID által biztosított védelemmel.

Forrás: GizChina

Szólj hozzá