Hajlítható képernyős készülék válthatja fel az iPad Minit

Az Apple első hajlítható kijelzős eszköze 2026-ban vagy 2027-ben debütálhat egy friss jelentés szerint, amelyet dél-koreai iparági források készítettek. Az eszköz képernyőmérete 7-8 hüvelyk körüli lenne, és egyes pletykák szerint az iPad minit válthatná fel az almás gyártó termékkínálatában.

Tekintve, hogy milyen soká tervezik piacra dobni, a készülék specifikációi még egyelőre messze nem véglegesítettek. Ráadásul állítólag az Apple egy új generációs iPad mini tesztelését is végzi, amely OLED képernyővel jelenhetne meg. Ennek így egyébként nem sok értelme van, hiszen hamar el kellene kaszálni ezt a készüléket, hogy helyet biztosíthassanak a hajlítható kijelzős modellnek. Házon belüli konkurencia, ugyebár.

Az organikus kijelzőknél maradva, az Apple állítólag arra készül, hogy még az idén OLED megjelenítővel szerelt iPad Pro modelleket dob piacra. Egy szintén organikus kijelzővel szerelt iPad mini pedig valamikor jövőre követhetné őket. Mondjuk ha most érkezne is késő lenne, tekintve, milyen igénytelen kijelzőket kapnak az iPad Mini modellek.

Az LG Display és a Samsung Display is adott kijelzőmintákat az Apple-nek 6 illetve 7 colos méretben. A jelenlegi hírek szerint az Apple ezeknél méretesebbet szeretne első hajlítható kijelzős készülékéhez. Ez azt jelenti, hogy ha ebből az egészből lesz valami, akkor az almás gyártó a Samsung Display-t fogja megkérni a képernyők gyártására, mivel a Samsung Electronics már nagy tapasztalattal rendelkezik flexibilis panelek gyártása terén.

Az LG Display valószínűleg egy évvel a Samsung után kezdi meg az Apple részére gyártani az összecsukható paneleket, amennyiben az Apple mindkét beszállítóját dologra tervezi fogni. Később, valamikor 2028 körül az Apple is piacra dobhat egy egészen méretes, 20,25 hüvelykes hajlítható kijelzős masinát, ami vagy egy iPad lesz, vagy valamilyen Mac modell.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá