Hamarabb jöhetnek a Samsung hajlítható mobiljai

Általában a Samsung Galaxy Note mobilok olyan szeptember-október környéken szoktak debütálni és nem sokra rá forgalomba kerülni, így nagyjából okkal feltételezhetjük, hogy a koreaiak hajlítható mobiljai is valamikor ilyentájt érkeznek majd. Egy friss szóbeszéd értelmében idén jóval hamarabb jöhetnek ezek a készülékek, mégpedig júliusban, és ez elvileg egyaránt vonatkozik a Samsung Galaxy Z Flip 3 és Z Fold 3 mobilokra.

Ice Universe értesülései szerint a két flexibilis okostelefon idén hónapokkal korábban debütálhat, tavaly még szeptemberben érkezett a Galaxy Z Fold 2, most viszont július lehet az érkezés hónapja. Mivel a Galaxy S21 modellek is hamarabb jöttek idén, talán annyira nem hihetetlen azt feltételezni, hogy más prémium kategóriás telefonok esetében is hasonló stratégiához folyamodik a Samsung. Ha a felsőkategóriás mobilok bemutatója között el kell telnie legalább/nagyjából fél évnek, és ha a mostani modellek januárban érkeztek, egyáltalán nem hangzik furának egy júliusi start.

Persze egyelőre korai lenne azon gondolkodni, mennyire valós ez a szóbeszéd, sőt, még ha most egy júliusi debütálásra is készülnek a Samsung munkatársai egy csomó minden közbeszólhat, ami miatt a végén késhet a készülékek bemutatója és azok forgalomba helyezése. Mondjuk ez már a hajlítható telefonok harmadik generációja lesz a Samsung jóvoltából, így az is lehetséges, hogy a kisujjukban van az ilyen mobilok gyártása.

A Samsung Galaxy Z Fold 3 állítólag ultravékony üveg helyett ismét plasztik bevonatot kaphat a kijelzőre, a megjelenítő 7,55 colos lesz a belső oldalon, míg a másodlagos képernyő 6,21 hüvelykes képátlóval bírhat a készülék külső felén. Egy másik pletyka szerint az árazás sem fog változni, vagyis a Samsung Galaxy Z Fold 3 ugyanannyiba kerülhet majd, mint a Galaxy Z Fold 2, ami ha emlékeztek 2000 dolláros áron rajtolt. Egy a telefonról készült állítólagos render alapján a mobil úgy néz ki, mintha egy csomó formatervi elemet átvettek volna a Galaxy S21 modellektől, majd a koncepcióhoz adtak egy hajlítható képernyőt és egy S Pen-t.

Még nem került forgalomba olyan hajlítható kijelzős készülék, ami támogatta volna a koreai gyártó ikonikus stylusát, az ok pedig egyszerű: a korábbi modellek megjelenítői kényesek és érzékenyek voltak, a toll minden bizonnyal nyomott hagyott volna rajtuk. Kíváncsian várjuk ezt miként bekkelik majd ki a Samsung mérnökei.

Ami a Samsung Galaxy Z Flip 3 képernyőjét illeti 6,7 colos képátlóval számolhatunk, és ha igazak az előzetes feltételezések, akkor a panel 120 Hz-es képfrissítési rátával büszkélkedhet majd. A verebek azt csiripelik, hogy a külső képernyő is valamivel nagyobb lesz, és arról is hallani szóbeszédeket, hogy a telefon lelke ezúttal egy középkategóriás lapkakészlet lesz, valószínűleg azért, hogy a vételárat valamelyest visszább tudják fogni. Persze az összes itt szereplő információ és értesülés messze van attól, hogy hivatalosnak, vagy autentikusnak nevezzük őket, így egyelőre nem érdemes mérget venni akkor sem rájuk, ha amúgy van bennünk nem kevés ráció.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá