Hamarosan a Tesla autókban is nyomhatjuk kedvenc Steam játékainkat

Elon Musk elég nagy gamer, és ezen irányú érdeklődése az üzleti döntésein is meglátszik olykor. Legújabb tweetje szerint az elektromos autók gyártásával foglalkozó cége, vagyis a Tesla koponyái éppen azt vizsgálják, hogyan lehetne a legnépszerűbb és legnagyobb számítógépes játékokkal foglalkozó platformot, vagyis a Steamet eljuttatni a cég járműveire is.

Musk elárulta, hogy a Tesla munkatársai jelenleg is azon munkálkodnak, hogy biztosítsák a Steam kompatibilitást a cég autóiban, így az utasok töltés közben vagy egyéb alkalmakkor játszhatnának a kedvenc játékaikkal, igen, a kocsiban. A cég már állítólag megbízott néhány szoftvermérnököt a projekt megvalósításával, így már akár a nem túl távoli jövőben a Steam játékait is csapatni lehet a Tesla járgányokban. Musk azt is hozzátette, hogy a teljes Steam platformot szeretnék elhozni az autókra, ahelyett, hogy a game-eket egyesével tennék elérhetővé, ahogy azt 2021 elején a Tesla Arcade-del csinálták.

Mivel napról napra közelebb vagyunk az önvezető autók világához, nem csoda, hogy a gyártók egyre inkább a szórakozásra, illetve annak lehetőségeire igyekeznek fókuszálni. Meg aztán, amikor az ember megáll 30-45 percre egy töltő mellett, ez is egy remek opció lehet az idő eltöltésére. A hardveres feltételek egyébként abszolút adottak, mivel az új Tesla Model S és Model X autók rendszere igen komoly számítási teljesítménnyel büszkélkedhetnek, a Tesla munkatársai pedig valószínűleg úgy vannak vele, hogy miért is ne használnák ki ezt az erőt, amíg a jármű maga pihen. A tárhely kapacitás sem volna gond, lenne hova tenni a letöltött játékokat, már csak az a kérdés, hogy a Steam címei mennyire futnának gördülékenyen a Tesla autók beépített kijelzőin.

Forrás: PocketNow

Szólj hozzá