Hamarosan bemutatkozik a Samsung legújabb fejlesztése

A Mesterséges intelligencia szépen lassan beférkőzik a mindennapjainkba, és mivel hatalmas potenciál rejlik ebben a dologban, így nem véletlen, hogy a Samsung is komolyan fejleszt erre a piacra.

A Bixby még 2017 márciusában mutatkozott be. A Galaxy S8-on debütált, ám a későbbiekben rengeteg készüléken vált elérhetővé, és több Samsung mobil is dedikált gombot kapott a személyi asszisztenshez. Ennek ellenére edidáig nem tett szert akkora népszerűségre mint mondjuk az Apple féle Siri.

Talán ezért is érkezik egy vadonatúj fejlesztés tőlük, amely a NEON névre hallgat, amely a 2020 januárjában tartandó CES rendezvény keretein belül mutatnak majd be. A vállalat nem egyedül, hanem az Advanced Research Lab-bal karöltve fejlesztette ki a NEON-t, amelyről egyelőre nagyon keveset tudni.

Azt már rögtön leszögezték, hogy nem egy Bixby szerű asszisztens kaptunk, hanem egy olyan “termék” érkezik, amelyet még nem láthattunk ezelőtt. A Twitteren elég sokat posztolnak róla, és már egy NEON-nal kapcsolatos oldal is elindult, amelyen egy visszaszámlálót és egy animációt láthatunk, melynek a végén csak mesterséges ember-ként jellemzik a NEON-t.

Jelenleg még nehéz lenne megmondani, hogy mit is kapunk majd, de eléggé futurisztikusan hangzik. Néhány posztolt kép alapján nagyon úgy tűnik, hogy a fejlesztés különböző nyelveken képes majd kommunikálni a felhasználókkal. A következő napokban bizonyára okosabbak leszünk, hiszen a bemutatóig már csak 10 nap van hátra, és bizonyára futószalagon érkeznek majd az infók róla.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá