Hamarosan debütál a Samsung olcsó 5G mobilja

Az 5G terjedéséhez a szükséges infrastruktúra kiépítése mellé olyan kompatibilis okostelefonok is szükségesek, amelyeket megfizethető áron szerezhet be az átlag felhasználó. A kínai gyártók szédületes tempóban szállítják az ilyen készülékeket, és természetesen a Samsung sem szeretne tőlük lemaradni. Az Galaxy A22 5G pontosan ennek jegyében készül, és vélhetően már nem kell sokat várni az érkezésére.

Nem olyan régen volt, hogy renderelt képeken tűnt fel a Samsung Galaxy A22 5G, most viszont a készülék azért került reflektorfénybe, mert feltűnt a TÜV adatbázisában, ami azt jelenti, hogy a vélhetően rendkívül pénztárcabarát, 5G modemmel szerelt okostelefon debütálására a közeljövőben sor is kerülhet. Ha nem tudnád, a TÜV vagyis a Technischer Überwachungsverein egy nemzetközileg elismert – német, illetve osztrák cégek által végrehajtott – minőségellenőrzési gyakorlat, amelyen a műszaki és egyéb cikkeknek át kell esnie, mielőtt azok forgalomba kerülhetnének. Ezen jutott túl a Samsung készüléke, ami a szóbeszédek szerint egyike lesz a legolcsóbb 5G mobiloknak a piacon.

 

Az értesülések szerint a Samsung Galaxy A22 5G belsejében MediaTek Dimensity 700 lapkakészlet végzi majd a számításokat, ami az egyik legkedvezőbb áron beszerezhető 5G kompatibilis lapkakészlet jelenleg. Azt is tudjuk, hogy az SM-A226B/DS modellszámon futó okostelefon csomagolásában helyett szorítanak majd egy 15 wattos töltőnek is. A többi hardveres specifikációról csak pletykálnak.

Ezekben a szóbeszédekben 6 GB RAM, és egy összesen négy kamerából álló képrögzítő rendszerről is beszélnek, utóbbit egyébként a korábbi renderek is megerősítik. Az elsődleges érzékelő várhatóan 48 megapixeles lesz, akárcsak a Samsung Galaxy A32 5G esetében, kiegészítésként még egy ultraszéles látószögű modul is csatlakozik a szenzorhoz, 8 megapixeles felbontással. A további két érzékelő inkább marketing célokat szolgál, kevés valódi használhatósággal kecsegtet a 2 megapixeles a makró, valamint a szintén 2 megapixeles mélységérzékelő.

Az okostelefon megjelenítőjének felső keretére egy csepp alakú szenzorsziget kerül majd, itt foglal helyet a 13 megapixeles szelfikamera. A Samsung Galaxy A22 5G várhatóan Android 11 alapokon nyugvó One UI 3.1 rendszert fog futtatni. Az okostelefonból állítólag megjelenik majd egy LTE modemmel szerelt variáns is, ami még az 5G-s kiadásnál is olcsóbban kerülhet a boltok polcaira, így egyike lehet 2021 legjobb büdzsé készülékeinek.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá