Hamarosan egy hasznos funkcióval bővül majd a Galaxy Tab S7 széria repertoárja

Amikor a Samsung bejelentette az idei csúcstabletjeit, akkor egy érdekes funkciót is belengettek, amely azonban nem vált elérhetővé a megjelenéskor, de hamarosan egy frissítés keretein belül ékezik majd a tableteikre.

A funkció nagyon egyszerű, ám annál hasznosabb, miszerint másodlagos kijelzőként használhatjuk a Galaxy Tab S7-ünket a Samsung PC-ken. A legfrissebb pletykák szerint azonban elképzelhető, hogy a gyártó nem korlátozza majd, és minden Windows-os számítógépen elérhető lesz a fícsör. Az Apple-nél egyébként már láthattunk hasonlót SideCar néven, amelynek segítségével egy másodlagos Mac képernyőt varázsolhatunk az iPad-ünkből.

Munkához ez különösen jól jöhet, hiszen nem csak egy másodlagos megjelenítőként funkcionál majd a tablet, hanem az S Pen is támogatva lesz a Windows által. Ráadásul nem is akárhogyan, hiszen a Windows képes lesz megkülönböztetni  a nyomás erősségét, és különböző funkciókat kínál majd ennek függvényében.

Jelenleg még kérdéses, hogy a fícsöörvalóban csak a Samsung számítógépeire korlátozódik-e, hiszen a koreai cég nagyon jó kapcsolatot ápol a Microsoft-tal, így nehéz elképzelni, hogy csak a saját gépeiken teszik majd elérhetővé az extrát. Az viszont biztos, hogy hamarosan meg kell érkeznie az ezt tartalmazó frissítésnek, hiszen azt már hamarabb elárulták, hogy a Second Screen később, de még az idei évben elérhetővé válik.

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá