Hamarosan elérhető válik a Messenger Kids

Manapság már a kisebbek is mobillal mászkálnak, ám nem véletlenül sok szülő nem igazán szereti, ha csemetéjük ellenőrizhetetlenül használja a közösségi hálót, és erre nyújt majd megoldást a gyerekeknek szóló változat.

A Facebook semmit nem bízott a véletlenre, mivel rengeteg információt gyűjtött arról, hogy mi az általános vélemény a Messenger applikációról, és hogy hogyan oldják meg a használatát a fiatalabb korosztálynál. Mivel az eredeti alkalmazást hivatalosan csak 13 év felett lehet használni, ezért megoldást kellett találni erre a problémára.

Így született meg a Messenger Kids, ahol a szülőknek kell engedélyezniük, hogy a gyerkőc kivel beszélgethet. Ez mindenképpen ésszerű döntés, hiszen így a rokonokkal, és barátokkal is tud beszélni a gyerek, ellenben kizárja az idegenek megkeresését, amire van példa bőven. (zaklatás, fiatalok befolyásolása stb..)

Messenger Kids Demo

Közzétette: Facebook – 2017. november 29.

Természetesen ez a változat teljes egészében kompatibilis lesz a hagyományos Messengerrel, így az ott küldött üzeneteket a gyerek megkapja, és ugyanez visszafelé is igaz. A funkciók is megegyeznek majd a hagyományos változattal, hiszen lehet majd képet szerkeszteni és küldeni is.

Amerikában már ki is adták iPhone és iPad készülékekre, de hamarosan érkezik a globális verzió is, ami egyaránt letölthető majd iOS és Android operációs rendszerekre, és erősen ajánlott lesz az érintett szülőknek.

Forrás: Hvg

Szólj hozzá