Hamarosan érkezhetnek a kisebb méretű OLED TV-k

Az OLED technológia kiemelkedő képminőséget képvisel az LCD televíziókkal szemben, ám eddig 55 colos volt a legkisebb elérhető modell, ami sokakat eltántorított a vásárlástól, de szerencsére ez már idén megváltozhat.

Itthon is egyre elterjedtebbek az OLED televíziók, hiszen az utóbbi időben már jóval kedvezőbb áron lehet hozzájuk jutni, és mostanra nagyjából annyiba kerülnek, mint a komolyabb LED televíziók. Mivel utóbbi nem igazán képes versenyre kelni velük a képminőség tekintetében, így szinte minden gyártó OLED kijelzős készülékkel képviselteti magát a prémium szegmensben.

Sokaknak problémát jelenthet, hogy 55 colos a legkisebb megvásárolható méret. Nekik jó hír, hogy még idén érkezhetnek a 48 colos változatok, amik remélhetőleg árban is jóval kedvezőbben lesznek majd elérhetőek, mint a nagyobb modellek.

Egyeseknek még ez is nagynak tűnhet, de a piac szerint jelenleg ez a legnépszerűbb méret, ráadásul az UHD filmekhez kell is a nagy képátló, hiszen kisebb TV-n már nem feltétlenül lenne értelme a jobb minőségnek, hiszen még 2-3 méterről nézve is elvesznének a részletek.

Az LG Display ismertette következő évekre vonatkozó terveit is, miszerint 2021-re az új gyárak segítségével remélhetőleg már évi 10 millió panelt képesek előállítani. Ez komoly növekedés lenne a 2018-ban legyártott 3 millió darab kijelzőhöz képest, és valószínűleg újabb árcsökkenést hozna magával.

Forrás: WhatHifi

 

Szólj hozzá