Hamarosan érkezik a Huawei új mobilja, a P20 Lite 2019

Újabb mobil érkezik a kínai gyártótól, amely eléggé meglepő elnevezést kapott, hiszen már tavaly adtak is ki készüléket P20 Lite néven, ám az új modell minden téren előrelépést jelent majd ehhez képest.

A Huawei P20 szériája még 2018 májusában debütált, és ennek a legszerényebb, és egyben legolcsóbb modellje volt a P20 Lite. Ez elég népszerűnek bizonyulhatott, hiszen a Huawei úgy döntött, hogy ugyanezen a néven dobja piacra az új telefonját, amely a megkülönböztetés miatt azért kapott egy 2019-es utótagot is a nevébe.

Így született meg tehát a Huawei P20 Lite 2019, amely elsőre nagyon ígéretesnek tűnik. Notch-nak nyoma sincs, ehelyett a kijelző bal felső sarkába kerülő lyukba helyezték el a kamerát. Az 5,84 colos FHD+ kijelző eléggé kompakt méretet sejtet, amelybe 3.000-as aksit sikerült belezsúfolniuk.

A nagy meglepetést hátul találjuk, hiszen 4 kamerát is elhelyeztek rajta, melyeknek a pontos részletei egyelőre még nem ismertek. A sebességért a gyártó saját fejlesztésű megoldása, a Kirin 710 felel majd, amely mellé 4 GB RAM-ot, és 64/128 GB háttértárat kapunk, melyet akár microSD kártyával is bővíthetünk majd.

A megjelenés időpontja egyelőre még nem ismert, de valószínűleg nem kell már sokat várnunk a ráncfelvarráson átesett P20 Lite 2019 megjelenéséig. A kék, piros és fekete színekben érkező mobil ár 280/330 euró lesz a háttértár méretétől függően, így egész jó ajánlat lehet a középkategóriás mobilt keresők számára.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá