Hamarosan érkezik a PlayStation Classic!

Nem mondanának, hogy nagyon meglepődtünk a bejelentésen, mivel manapság hatalmas népszerűségnek örvend minden ami retro, így a Nintendo után a Sony is úgy döntött, hogy feléleszti legendás konzolját.

Jövő decemberben lesz 25 éve, hogy a Sony útjának indította a legendás konzolt, a Sony PlayStationt. Azóta persze sokat fejlődött az ipar, és a játékgép már a 4. generációját éli. Ám hiába hódit a 4k és a HDR, sokan még a mai napig is a régebbi konzolokat preferálják.

Nem véletlen tehát, hogy a Nintendo kiadta NES Mini-t, majd később a SNES Mini-t is. Azt nem tudni, hogy esetleg ezek sikerei ihlették-e meg a Sony-t, de most ők is bejelentették, hogy hamarosan érkezik a PlayStation Classic.

Amit tudni lehet róla, hogy 45%-kal lesz kisebb az eredeti változatnál, ráadásul 20 darab előtelepített játékot is kapunk majd hozzá. Néhány címet már el is árultak:

  • Final Fantasy VII
  • Jumping Flash
  • Ridge Racer Type 4
  • Tekken 3
  • Wild Arms

A konzol gyárilag két kontrollerrel érkezik majd, és várhatóan 99 dolláros áron kerül majd forgalomba. A hírek szerint december 3-án jelenik majd meg, ami nem véletlen, hiszen ezen a napon mutatták be az eredeti verziót is.

Forrás: PlayStation.com

Szólj hozzá