Hamarosan érkezik a Xiaomi Mi TV Stick, ami egy pendrive méretű Android számítógép lesz, multimédiára kiélezve

Hihetetlen mennyire fejlődik a technológia, hiszen ma már egy pendrive méretű eszköz képes teljes értékű számítógép gyanánt funkcionálni, láttunk hasonlót az Intel jóvoltából, és most Android fronton a Xiaomi igyekszik megkapni minket egy újabb vagány készülékkel. A Xiaomi Mi TV Stick lényegében egy aprócska Android operációs rendszert futtató TV-okosító lesz, ami könnyedén megbirkózik majd a magasabb felbontású tartalmakkal, szinte bármilyen zöld robotos rendszerű applikációt képes lesz elindítani, ha pedig nem kell, egyszerűen zsebre tesszük majd.

Külső

A Xiaomi Mi TV Stock nem nagyobb, mint egy egyszerű pendrive, ha nem figyelünk oda jobban simán össze lehet keverni egy átlagos adathordozóval, ami árulkodó lehet az a HDMI kimenet, valamint a készüléken található USB-C port.

A masina mindössze 9,50 x 3,50 x 2.00 cm-es méretekkel bír, szóval vigyázni kell majd rá, nehogy elhagyjuk. Nyilván nem került egy ekkora méretű eszközre micro SD kártya foglalat, és hiába keressük a LAN csatlakozót is, ezeket hely hiányában nem szerelte fel a kínai gyártó.

Funkciók

A Xiaomi Mi TV Stick belsejében egy kifejezetten tévés eszközökben szolgáló Armlogic S905Y2 teljesít szolgálatot, a processzor Cortex-A53 magokkal dolgozik, egészen pontosan néggyel, ezek inkább energiahatékony megoldások, nem pedig a veszett teljesítményükről híresek. A grafikai gyorsítás feladatát egy Mali-G31 GPU végzi, így nem is kérdés, hogy a TV-okosító miért képes ilyen könnyedén lejátszani a 4K felbontású tartalmakat.

Mondjuk azt mindenképpen meg kell említeni, hogy a 2 GB RAM és a 8 GB belső tárhely végett a masina inkább streamingre lesz elsősorban alkalmas, aki Android rendszerű szuperszámítógépet, esetleg mini konzolt szeretne, annak kötnie kell majd néhány kompromisszumot. Mindenesetre a 64 bites architektúra bírni fogja a kiképzést.

Amiről még szót kell ejteni az a kétcsatornás, 5 GHz-es frekvenciát támogató WiFi modul, a Bluetooth 4.2 modem, valamint az USB-C csatlakozó, ami 3.0 szabványt is támogat, szóval gyors lesz, mint a villám. A HDMI kimenet pedig 2.0 szabványú, tehát a lehető legnagyobb sávszéllel fog dolgozni. A Xiaomi Mi TV Stick Android 9.0 Pie operációs rendszert futtat, annak is egy kifejezetten televíziókra fejlesztett változatát, de igazából kis trükközéssel bármilyen zöld robotos alkalmazás elindítható az apróságon.

Rengeteg egyéb lehetőség mellett elérhető lesz a ChromeCast, és az eddigi információk alapján okkal feltételezzük, hogy az apróság támogatni fogja a DTS-HD, valamit a Dolby Stereo szabványokat is. A készülékről egyelőre annyit tudni, hamarosan debütál, és nagyjából 20-30 ezer forintos áron lehet majd beszerezni, habár később ez az összeg minden bizonnyal mérséklődni fog. Ha minden igaz lesz a TV-okosítóból egy olyan változat is, ami kicsit gyengébb hardverrel, ám jóval olcsóbban lesz elérhető, ez a termék Full HD felbontású videók mellé lesz jó opció, mindössze 1 GB operatív memóriával. Ez utóbbi készülék cirka 10-12 ezerért lesz majd vihető.

Forrás: Xiaomi

Szólj hozzá