Hamarosan már pulzus és légzésszám mérésére is képesek lesznek a Pixel mobilok

Újabb funkcióval bővül a Google referenciamobiljainak repertoárja, ráadásul a későbbiekben ezt más androidos készülékekre is kiterjesztik majd.

A Google bejelentése alapján hamarosan bekerül a légzésszám és a pulzusmérés is a Google Fit alkalmazásba, ezeket pedig természetesen a mobilok kameráinak segítségével mérhetünk majd. A szoftverfrissítéssel érkező funkciók első körben csak a Pixel mobilokra érhető majd el, ám a tervek szerint később kiterjesztik majd a támogatást.

A légzésfigyelés az előlapi szenzor segítségével történik, és fejünk illetve felsőtestünk kell hogy beleessen a képbe. A kamera képes lesz érzékelni a legapróbb változásokat is, így a mellkasunkat követve méri majd a légzésszámunkat. A pulzusmérésre már a hátlapi kamera szolgál majd, és valamelyik ujjunkat a szenzorra helyezve történik majd a dolog. A méréshez az ujjunk színének változását figyeli majd a szenzor, amely az ujjbegyünkön átáramló vér függvényében változik. Ez állítólag nagyon pontos eredményhez vezet, és nagyjából 2%-os hibahatáron belül van az eredmény.

A funkciót már egy jó ideje teszteli a Google, hiszen például a pulzusmérés pontosságánál kifejezetten fontos volt, hogy minden bőrszín esetén pontosan valósulhasson meg a mérés. Ahogy azt már korábban is említettük, a funkciók első körben a Pixel mobilokra érkeznek, ám a későbbiekben ezt kiterjeszteni majd a Google. Ehhez azonban előbb alaposan meg kell vizsgálniuk, hogy mely mobilokon képes korrektül működni a funkció.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá