Hamarosan megvásárolhatjuk a Razer futurisztikus maszkját

Ne tessék meglepődni azon, ha hamarosan RGB fénnyel megvilágított maszkos fiatalok jönnek szembe az utcán, hiszen a Razer által beharangozott termék már nem csak elméleti síkon létezik, hanem hamarosan piacra dobják majd.

A gamerekre specializálódott gyártó egy eléggé meglepő termék koncepciójával állt elő a 2021-es CES-en, amely a Project Hazel névre hallgat. Egy maszkról van szó, melynek ötlete a kialakult helyzetnek köszönhetően kerülhetett terítékre a gyártónál. Bár elsőre azt hittük, hogy csak egy koncepciós termék, amely sosem látja meg a napvilágot, ám a Razer CEO-jával készített legfrissebb interjúból kiderül, hogy nagyon is valós “kütyüről” van szó. Az elmúlt néhány hónapban gőzerővel dolgoztak a terméken, és hamarosan piacra dobhatják azt.

A Hazel első része átlátszó, amelynek pozitív hozománya, hogy a szájról olvasást is lehetővé teszi, a filterek pedig cserélhetők, ráadásul még apró ventilátorokat is elhelyeztek rajta, hogy ezzel is megkönnyítsék a levegő áramlását. Hogy egészségügyi szempontból utóbbinak van-e valami pozitív hozománya, az egy jó kérdés, mindazonáltal jól jöhet azoknak, akik a maszk viselést tehernek érzik a levegővétel nehézsége miatt.

Nem is Razer termékről lenne szó, ha nem kapnánk RGB LED világítást, amelyek természetesen ezúttal is tetszőlegesen konfigurálhatók majd. Ezen felül még beépített mikrofont és hangszórót is tartalmaz a termék, amely a kihangosítást szolgálja. Érdekesnek ígérkezik a termék, hiszen gyakorlatilag mindent belepakoltak, ám hogy ezeknek mennyi lesz a gyakorlati haszna, az majd csak az első tesztekből derül ki. Arról nem is beszélve, hogy van-e egyáltalán igény ilyesmire, hiszen egy átlagos maszk filléres dolognak számít, míg a Razer terméke minden bizonnyal arcpirítóan magas árcédulával érkezik majd.

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá