Hamarosan Nintendo kontrollerekkel is játszhatunk az iPhone-on

Nagyon sok mindent bejelentett az Apple a minap a WWDC keretein belül, de akadt olyan érdekesség is, ami nem jutott el a szalagcímekig. Az iOS 16 rengeteg nagyon klassz funkciót fog magával hozni, amikor végre megjelenik, a zárolási képernyő telepakolhatjuk mindenféle hasznos widgetekkel és más egyebekkel, némileg újraértelmezik és ezáltal gördülékenyebbé teszik a Diktálás funkciót, plusz egy kis apróság a gamerek számára: mostantól kedvenc Nintendo gyártmányú vezeték nélküli kontrollerjüket is használhatják, ha iPhone-on, vagy iPaden szeretnének játszani.

Röviden és tömören: az iOS 16 elhozza a Nintendo Switch Joy-Con-ok és a Pro Controller irányítók natív támogatását.

Joy-Con

A Joy-Con vezérlők azok, amelyek oldalról pattannak rá a japán gyártó hibrid konzoljára, ezek segítségévelirányítható  a játék, együtt és külön-külön is használni lehet őket és ezt hamarosan nem csupán a Nintendo Switch, de az iPhone is támogatni fogja.

https://twitter.com/rileytestut/status/1533954250824241153?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1533954250824241153%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gsmarena.com%2Fnative_support_for_nintendo_switch_joy_cons_is_here_with_ios_16-news-54592.php

Vagyis Bluetooth kapcsolaton keresztül párosítani lehet egy “fél” Joy-Con-t, vagy mindkettőt az almás gyártó készülékeivel – derült ki a Twitteren csak mint @Rileytestut futó alkalmazásfejlesztő nemrégiben publikált posztjából.

Nat Brown, az Apple mérnöke is megerősítette, hogy két Joy-Con vezérlőt is párosíthatunk, illetve átkapcsolhatunk a kettő vagy az egyik használata között, ha lenyomva tartjuk a Capture és a Home gombokat valamelyik aprócska irányítón. Tekintettel arra, hogy az iOS 16 jelenleg a fejlesztői béta fázisban van, az egész operációs rendszer tele van mindenféle hibával, így ez a funkció sem működik tökéletesen, viszont mire eljön a megjelenés ideje, valószínűleg tökéletesre reszelik azt.

Pro Controller

Most még arról számolt be néhány felhasználó, aki elég bátor volt ahhoz, hogy a béta verziót feltelepítse a saját mobiljára, hogy a váltás jelenleg még nem teljesen gördülékeny. Valószínűleg jóval kevesebb probléma lesz a hagyományosabb kialakítású Pro Controllerrel, ami egy kiváló aszimmetrikus vezérlő, habár a D-padje hagy némi kívánnivalót maga után…

Ezek is érdekelhetnek:

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá