Hamarosan piacra kerülhet a Samsung első OLED TV-je

A dél-koreai vállalat remek AMOLED panelekkel van jelen a mobilpiacon, ám a TV iparban a QLED technológia mellett tette le a voksát, de a hírek szerint hamarosan változtathatnak ez a stratégiájukon. 

A TV piac prémium szegmensében eléggé leszakadni látszik a Samsung, hiszen az LG által gyártott OLED panelek egyre jobbak, és a legnagyobb gyártók mind ezt választják, így a Sony, a Panasonic és Philips is az ő kijelzőiket használják. A Samsung azonban nem szeretne lemaradni, és gőzerővel dolgozik a saját OLED megoldásán.

Ez állítólag még jobb lehet, mint az LG terméke, és szakmai berkekben egyelőre csak QD-OLED néven emlegetik. Az újdonság állítólag ötvözi a QLED és az OLED legjobb tulajdonságait, de különösebb részleteket még nem árultak el róla. Állítólag mind fogyasztásban, mind pedig színhelyességben túlmutat majd a jelenlegi megoldásokon.

A Korea Herald jelentése szerint a Samsung már el is kezdte csökkentei az LCD panelek gyártását a dél-koreai gyárakban, amit a kisebb kereslettel és a csökkenő profittal magyaráznak. A Samsung CEO-ja, Lee Dong-hoon  ráadásul azt is megerősítette, hogy hamarosan készen állnak piacra dobni az új technológiát.

Azt még nem lehet tudni, hogy ez milyen készülékben debütálhat majd, de minden bizonnyal egy TV esetében tudnák legjobban szemléltetni a tudását. Persze az elterjedésére még bizonyára várnunk kell, mivel első körben bizonyára csak limitált mennyiségben kerül majd piacra.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá