Hamarosan streamelni lehet az Android mobil hangját egy Windows 11 PC-re

Az úgynevezett Phone Link applikáció egy ideje már elérhető, habár kezdetben csupán Samsung márkájú készülékekkel működött, de ma már minden Android operációs rendszert futtató telefonnal használható, köszönhetően a Windows 11-nek. Az alkalmazás egy remek új funkcióval bővült, amelynek segítségével hangot lehet streamelni okostelefonról a Windows 11 rendszert futtató számítógépre.

Azoknak, akik rendszeresen használják a Spotify-t több készüléken is egyszerre, valószínűleg ismerős lehet ez a lehetőség, amely hasonlít egy kicsit a Spotify Connect funkcióra. Ezzel viszont nem csupán a Spotify-t lehet majd streamelni számítógépre, hanem bármit. Sajnálatos módon ez a funkció még nem érhető el széleskörben, csak bizonyos kiválasztott felhasználók láthatják az új opciót, de az nekik sem működik feltétlenül. Valószínűleg azért hamarosan minden Windows 11 és Android rendszerrel dolgozó felhasználóhoz eljut majd ez a hasznos kis extra.

A Phone Link kapott egy másik funkciót is, amely a Continuity Browser History nevet viseli, ehhez viszont újfent Samsung mobil és a dél-koreai gyártó telefonos böngészője szükséges. A funkció képes lesz szinkronizálni a telefont böngészési előzményeit, így zökkenőmentesen tudunk a két készülék között váltani és folytatni az internetezést ott, ahol abbahagytuk.

Egyébként ennek az audio-streaming funkciónak a fordított verziója is nagyon hasznos lenne, vagyis ha a PC hangját lehetne kiküldeni a telefonra, de a a ravaszabbak már tudják, hogy ezt a Steam Link applikációval könnyedén és teljesen ingyen meg lehet oldani. Egyszerűen csak ki kell választani, hogy az alkalmazás ne közvetítsen képet, aztán ki kell lépni a Nagy Képernyő módból. Tapasztalataink szerint előfordulhat egy kis késés, de az szerencsére nagyon minimális, alig észrevehető.

Forrás: WindowsLatest

Szólj hozzá