Hamarosan új csúcstablet érkezhet a Samsungtól

Mára már eléggé lemorzsolódtak a tabletpiac szereplői, ám szerencsére a Samsung továbbra is lát fantáziát ebben a szegmensben, és hamarosan új modelleket dobhatnak majd piacra.

A Samsung néhány hónapja jelentette be a Galaxy Tab S5e készüléket, amely nemrég került a boltok polcaira. Elég korrekt készülékről van szó, hiszen vékony készülékház, minimális kávák és 10,5 colos AMOLED kijelző jellemzi. A hardver terén viszont csak a középkategóriás Snapdragon 670-es chip került bele, aminél jóval gyorsabb megoldásokat is találhatunk a piacon.

A Galaxy Tab S5e modellszáma az SM-T725 lett, és már ebből lehetett következtetni a folyatásra, hiszen a csúcsmodelljeik általában a 8xx-es számot kapják. A SamMobile már rá is akadt az SM-T860 és SM-T865-ös modellszámokra, amelyből előbbi a sima Wifi-s modellt jelöli, még utóbbi az LTE-es változatot takarja.

A dizájn valószínűleg megmarad, így újfent vékony, és elegáns tableteket kaphatunk majd, és a legnagyobb változás minden bizonnyal a csúcskategóriás hardver lehet. Hogy ez esetleg a Snapdragon 855 lesz, vagy a saját fejlesztésű Exynos chip kerül majd beléjük, azt egyelőre még nem tudni.

Ami sajnos borítékolható, hogy nem lesznek olcsóak az újdonságok. A Galaxy Tab S5e jelenleg 149.990 Ft-ba kerül a hivatalos forgalmazóknál, így az új modellek bizonyára 200 ezer forint felett nyitnak majd.

Forrás: SamMobile

Szólj hozzá