Hamarosan visszatérhet az LG a tabletpiacra

Érdekes hír érkezett az LG háza tájáról, miszerint felbukkant a G Pad 5, amellyel a gyártó két évnyi kihagyás után téret vissza erre a piacra, ám több furcsaság is felmerült a termékkel kapcsolatban.

Az LG-nek remek tableteket köszönhetünk, és a G pad 8.3 a mai napig minket is remekül szolgál, hiszen relatív kompakt mérete mellé remek üzemidő és korrekt hardver tartozik. Most egy G Pad 5 névre hallgató készülék bukkant fel, amely az LM-T600 kódnévre hallgat.

A benne lévő SoC előtt viszont teljesen érthetetlenül állunk, hiszen a Snapdragon 821-AS chipet több mint 3 éve, még 2016 júliusában lett bejelentve. A tablet egyébként a szükséges certifikációkat is megkapta Dél-Koreában, de már hamarabb is megtalálták az LG által kiadott kernel kódban, ahol ráadásul 3 kódnév is szerepelt. Két különböző aksi méreteről számoltak be. Az egyik 8.200 mAh, míg a másik 6.000 mAh, így elképzelhető hogy több változatban is megjelenik majd táblagép.

A Google Play is hitelesítette már a tabletet, innen pedig az is kiderült, hogy 10.1 colos kijelzővel érkezik, amely Full HD felbontást kap majd. Az Android 9.0-val telepített tablet LTE támogatást is kap, és ujjlenyomat-olvasót is kapunk, ám elmarad az NFC támogatás. A 4 GB memória mellé 32 GB tárhely társul, de ahogy már hamarabb is említettük, akár többféle verzió is érkezhet.

Érdekes húzás lenne ez az LG-től, hiszen egyrészt örömteli lenne, ha újra tablettel állnának elő, ám a több éves hardvert csak egy nagyon alacsony áricíkével tudnák vonzóvá tenni a vásárlók számára. Persze ne legyünk telhetetlenek, hiszen ha a szoftver környezetet jól optimalizálják, akkor bőven korrekt sebességet kapunk majd.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá