Hamarosan visszatérhet a Fortnite az iOS-t futtató készülékekre

A két cég vitájának egyelőre a játékosok a legnagyobb vesztesei, hiszen az Apple kitiltotta az alkalmazást a rendszeréből, és a jelek szerint a problémára egy harmadik vállalat szállítja majd hamarosan a megoldást.

Akár még idén elérhető lehet majd a Fortnite az iPhone és iPad készülékeken, ám ez nem az eddig jól megszokott módon történik majd. Az Apple és az Epic között továbbra sem javult a helyzet, és minden bizonnyal évekig elpereskednek majd egymással, így a játék visszatérése az App Store-ba biztosan nem mostanában várható.

Az Nvidia hozhatja el azonban a megoldást a játékosok problémájára, méghozzá a GeForce Now streaming szolgáltatással. Az alkalmazás ugyan még hivatalosan nem elérhető a Safari böngészőben, ám a szóbeszédek szerint még az ünnepek előtt bejelenti majd a támogatást az Nvidia.

Ezzel gyakorlatilag meg is kerülik azt, amibe a Microsoftnak és a Google-nek is beletört a bicskája az xCloud és Stadia szolgáltatásokkal, hiszen ezek nem kerülhettek be az App Store-ba. A Geforce ezt meg sem próbálta, hanem kihagyva az Apple alkalmazásboltját rögtön a webes klienst teszi elérhetővé, így pedig a teljes összeg az ö zsebükbe vándorol majd, az Apple pedig semmit nem tehet ez ellen.

Kérdéses persze, hogy milyen élményt nyújt majd a szolgáltatás a játékosoknak, hiszen az alkalmazás indítása már nem csak egy appra kattintásban merül majd ki. Emellett bizonyára messze nem lesz olyan reszponzív a Fortnite a streaming miatt, mintha csak szimplán helyileg futna. Néhány héten belül kiderül, és végre visszatérhetnek az iOS-t használók is napjaink egyik legnépszerűbb játékába.

Forrás: TheVerge

Szólj hozzá