Harmony OS-sel érkezett a Honor TV szériája

Egy ideje már ismert, hogy a kínai mamutcég a TV piacra is megpróbál betörni, és bár az utóbbi időbe kisebb gondjuk is nagyobb volt ennél, ám most végre bemutatták az okostelevíziújukat.

A Honor égisze alatt került bemutatásra a termék, amely a Honor Vision elnevezést kapta. A TV-t a gyártó rögtön két változatban is piacra dobta, ám a sima és a Pro változat tudása között csak minimális eltérést lehet felfedezni. Az 55 colos edge LED-es kijelzőt 4K felbontással látták el, ám ez ma már alapnap számít, csak úgy mint a HDR támogatás.

Mindkettőben a gyártó saját megoldására, a Honghu 818-as chipre épül, amely egy 4 magos megoldás, mellé pedig 2 GB RAM került. A tárhely 16 GB a sima, és 32 GB a Pro változat esetében, ám ezeknek különösebb jelentőségük nincs TV esetében. Előbbi 4 hangszórós hangrendszert kapott, míg utóbbiban már 6 db hangszóró felelős a moziélményért.

Érdekesség, hogy ezeken debütált a Huawei saját operációs rendszer, amely a Harmony OS névre hallgat. Ez magában foglal egy, a gyártó által kifejlesztett személyi asszisztenst is, melyet természetesen AI funkciókkal láttak el. A két készülék talán legnagyobb különbsége, hogy a Pro változat tartalmaz egy pop-up kamerát, így ez videochatelésre is használható.

A termékek első ránézésre a belépő kategóriát célozzák meg, hiszen tudásban nem igazán tudnak extrát felmutatni a riválisokkal szemben. Ez azonban szerencsére az áron is érződik, hiszen a Honor Vision alpmodellje 540 dollárba kerül (kb. 156.000 Ft), míg a Honor Vision Próért 680 dolcsit kérnek el (196.000 Ft).

Forrás: FlatPanelsHD

 

Szólj hozzá