Három különálló alkalmazásra bontják a Windows-os iTunes-t

Az Apple mostanáig csak tesztelte az Apple Music, Apple TV és Apple Devices alkalmazásokat Windows rendszeren, de a mai naptól az applikációk hivatalosan is megkezdték pályafutásukat. Ez lényegében azt jelenti, hogy az iTunes nyugdíjba fog vonulni, legalábbis a Windows rendszert futtató számítógépek nagy részén.

Mondjuk tegye fel a kezét az, akinek hiányozni fog az iTunes Windows-os változata. Az alkalmazás a mai modern appokhoz képest már igencsak fapadosnak érződött. Szerencsére mostantól három sokkal használhatóbb, és modernebb applikáció váltja fel Windows rendszert futtató számítógépeken is.

Az Apple azelőtt nem igazán erőltette meg magát, hogy a konkurens operációs rendszerre jól használható alkalmazásokat készítsen, érthető okokból, de most már úgy látszik, a Cupertino-i cég is belátja, vannak akik szívesen használnak iPhone, iPad készülékeket, de nem hajlandóak Macre váltani. Nekik tesz majd jól szolgálatot az Apple Music, az Apple TV és az Apple Devices app.

Az új alkalmazások telepítéséhez legalább Windows 10 vagy újabb operációs rendszert futtató számítógép szükséges. A Microsoft egyébként 2022 októberében már bejelentette, hogy készül az Apple Music és Apple TV alkalmazás, amelyeket a Microsoft Store kínálatából lehet letölteni.

Mint látható, az iTunes részekre szedése már több, mint egy éve folyamatban van. Az önálló Apple Music, Apple Devices és Apple TV alkalmazások 2020 januárjában startoltak, de ezek még előnézeti verziók voltak, amelyeket az Apple rendszeresen frissített. Mostantól a preview felirat lekerült az alkalmazások nevéből, vagyis mindegyik a végleges, stabil verziójában érhető el a felhasználók számára.

A Windows felhasználók az Apple Music alkalmazással az iTunes könyvtárukban lévő zenéket hallgathatják és menedzselhetik, míg az Apple TV applikációval korábban megvásárolt filmes és TV-s tartalmakat élvezhetnek. Mindkét applikáció hozzáférést biztosít az Apple streaming szolgáltatásaihoz, vagyis az Apple Musichoz és az Apple TV+-hoz is.

Az Apple Devices alkalmazás segítségével a felhasználók frissíthetik iPhone- és iPad készülékeiket, szinkronizálhatják a számítógépen lévő tartalmakat, illetve biztonsági mentést, visszaállítást végezhetnek. Az iTunes a jövőben csak podcastek és hangoskönyvek elérésére lesz használható.

Forrás: MacRumors

Szólj hozzá