Három vadonatúj X-szériás vezeték nélküli hangszóróval rukkolt elő a Sony

A Sony három vadonatúj vezeték nélküli hangszóróval bővítette termékkínálatát, ezek az SRS-XG300, SRS-XE300 és SRS-XE200 névre hallgatnak. A hangszórók non-cirkuláris, kettős passzív sugárzóval felszerelt hangszóró egységekkel vannak felszerelve. Az XG300 a trió legnagyobb hangszórója, amely akár 25 órás üzemidőre is képes, ráadásul képes mindenféle LED-es fényeffektussal feldobni a hangulatot.

A másik két hangszóró is vonzó ajánlat, az SRS-XE300 24 órát képes működni egyetlen feltöltéssel, ráadásul a gyorstöltés funkciónak köszönhetően mindössze 10 perc alatt 70 percnyi kakaó kerülhet a készülék telepébe. A kisebb méretű SRS-X200 is húzza nagyjából 16 órán keresztül, annyi ideig azért a legdurvább goa buli sem tart… Vagy de? 🙂

Mindhárom újdonság rendelkezik ellenállóképességgel a vízzel és a porral szemben, mégpedig az IP67 minősítésnek megfelelően, vagyis a fröccsenő víz nem tehet bennük kárt, de azért nem érdemes őket a medencébe dobálni. A hangszórók képesek akár két eszközzel is vezeték nélküli kapcsolatot kiépíteni, mégpedig a Bluetooth 5.2 szabványnak megfelelően. Támogatottak a Google Fast Pair mellett az SBC, AAC és LDAC hangkodekek is, utóbbi ugyebár a Sony vívmánya.

A hangszórók mindegyike támogatja az Echo Canceling funkciót, amely optimális hangrögzítéssel kecsegtet, illetve lehetőségünk van manuálisan ki be kapcsolni a mikrofont, ha valamiért el kellene magunkat némítani, és a készülékeken keresztül történik a telefonálás.

A Music Center alkalmazáson belül bármikor be tudjuk kapcsolni a Sony Battery Care nevű funkciót, amelynek segítségével megakadályozható a hangszórók akkumulátorának túltöltése, mondanunk sem kell, hogy ez igencsak jó hatással lesz majd a telepek élettartamára.

A Sony SRS-XG300 szürke és fekete festéssel kerül majd forgalomba, 300 eurós, vagyis nagyjából 117 ezer Ft-os áron, az SRS-XE300 a szürke, fekete árnyalatok mellett kék borítással is kapható lesz, 200 eurós, vagyis megközelítőleg 78 ezer Ft-os áron, az SRS-XE200 pedig szürke, fekete, narancssárga és kék burkolattal lesz elérhető, 150 eurós , vagyis cirka 58 ezer Ft-os összegért cserébe. Az újdonságok júliusban kerülnek majd forgalomba, ha nálunk is kaphatóak lesznek, akkor számítani lehet egy ettől eltérő, valószínűleg vastagabb árazásra, de ne legyen igazunk.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá