Hatalmas, 98 colos TV-t mutatott be a Redmi

A Xiaomi lányvállalata folytatja a cég által jól bevált taktikát, és nem csak a mobilpiacra összpontosítanak. Ennek egyik hozománya lehet a most bemutatott TV, amely gyakorlatilag mozivá változtatja nappalinkat.

A mozik bezártak, így mondhatjuk, hogy nem is lett volna alkalmasabb időpont egy hatalmas kijelzővel ellátott TV bemutatására a mostani időszaknál. A 98 colos Redmi Smart TV MAX közel 250 cm-s képátlóval rendelkezik, de mielőtt megrendelnénk, azért érdemes lecsekkolni a pontos méreteit, hogy biztosan befér-e az otthonunkba.

A 4K felbontással rendelkező kijelző az NTSC színskála 85%-át fedi le, a HDR pedig iszonyatosan jól nézhet ki a készüléken, köszönhetően a 192 zónának és a direkt háttérvilágításnak. Emellett persze egy sor technológiát felvonultat még, hogy a megjelenített kép még szebb legyen, és természetesen az interpoláció sem maradhatott ki.

A Redmi Smart TV MAX-ban az Amlogic T792-es chipje felel a multimédiáért, amely mellé 4GB RAM és 64 GB háttértár párosul. A Xiaomi rendszere fut a televízión, amely a PartchWall névre hallgat, és természetesen az Android alapokon nyugszik, ezzel pedig tökéletesen beillik a gyártó ökoszisztémájába, így a hang alapú irányítás is sem okoz gondot neki.

A készülék április 9-én jelenik meg Kínában, és 20.000 jüanért kerül forgalomba, ami nagyjából 950.000 forintnak felel meg. A piac kínálatát megnézve ez nagyon kedvezőnek tűnik, hiszen más gyártók egy 65 colos TV-ért is elkérnek ennyit a megjelenés időpontjában, pedig azok eltörpülnének a Redmi Smart TV MAX mellett.

Forrás: GSMArena

 

Szólj hozzá