Hatalmas büntetést kapott a Telenor

Nem indul jól az ünnepi időszak a Telenor számára, hiszen egészen hihetetlen mértékű büntetést kaptak , mivel a Gazdasági Versenyhivatal szerint egy régebbi akciójukkal megtévesztették a vásárlóikat.

A 2016-2017-es évben reklámozott ajánlatuk miatt marasztalta el a GVH A Telenort, méghozzá a Telenor Blue tarifacsomag miatt, amellyel véleményük tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, mivel nem tájékoztatták korrektül az ügyfeleiket.

A Blue csomagot úgy reklámozták, hogy mellé 0 forintért kínáltak az előfizetőknek készüléket. Csakhogy a minden platformon reklámozott hirdetés arra nem tért ki, hogy ha a vásárlók kérnek hozzá mobilt, akkor ennek az árát részben beépítik a csomagba, így ez jóval magasabb lesz annál, mintha nem tartanálak igényt mobiltelefonra.

Emiatt a GVH egészen elképesztő, 1,8 milliárd forintos büntetést szabott ki a Telenorra. Az összegnél több súlyosbító körülményt is figyelembe vettek, mint például az érintettek száma, az akció hosszú időtartalma, és hogy a cég már visszaesőnek számít, mivel az elmúlt 10 évben már 4 másik eset miatt is elmarasztalták őket.

A Telenornál természetesen túlzónak érzik a büntetést, mivel teljes mértékben együttműködtek a GVH-val, ráadásul szerintük hatalmas kedvezményhez jutottak az előfizetőik az adott akció keretein belül. Kérvényezni fogják a döntés felülvizsgálását, így a két éve tartó ügy még bizonyára sokáig elhúzódik majd.

Forrás: Portfolio

Szólj hozzá