Hatalmas összeget foglaltak le a Xiaomi indiai részlegétől

Hatalmas összeget foglaltak le a Xiaomi indiai részlegének bankszámlájáról a hétvége folyamán. A Végrehajtási Igazgatóság összesen 725 millió dollárnyi összeget zárolt, az állami szervezet szerint a kínai gyártó indiai részlege 55,5 milliárd rúpiának megfelelő összeget utalt át három külföldi székhelyű szervezetnek és ezzel megsértette az ország devizatörvényeit.

Az állami apparátus szerint a hatalmas összegű jogdíjakat a Xiaomi Technology India Private Limited a kínai anyavállalat utasítására utalta át, vagyis jobban mondva ajándékozta más feleknek. A művelet a Xiaomi csoport közvetlen hasznára történt, ezáltal megsértve az 1999. évi devizagazdálkodási törvény 4. szabályát. Ennek értelmében az indiai lakóhellyel rendelkező személy nem ruházhat át Indián kívüli devizát.

A Xiaomi India nemrégiben közzétett egy hivatalos választ, amelyben kijelentették, hogy minden általuk menedzselt jogdíj-kifizetés, illetve banknak tett nyilatkozat törvényes és legitim. A vádakban szereplő kifizetések a gyártó termékeinek indiai változataiban használt, licencbe vett technológiákra és szellemi tulajdonokra vonatkoztak. A hivatalos nyilatkozat szerint a Xiaomi elkötelezte magát amellett, hogy szorosan együttműködik a kormányzati hatóságokkal a félreértések tisztázása érdekében.

Forrás: Reuters

Szólj hozzá