Hatalmasat estek a Huawei mobilos eladásai

Az elmúlt években még arról volt szó, hogy hamarosan ők lehetnek a legtöbb mobilt értékesítő cég a világon, ám nagyot fordult a világ a Huaweijel, és februárban már a dobogóra sem fértek oda.

Az utolsó két évben egyaránt 200 millió készülék felett zárt a Huawei, ám a jelenlegi tendenciát figyelembe véve ez idén már szinte biztosan nem fog nekik sikerülni. Februárban ugyanis mindössze 5,5 millió mobiljuk talált gazdára, amely jócskán elmarad a korábbi eredményeiktől.

Persze nincs könnyű dolguk, hiszen a koronavírus hatalmas csapást mért a mobilpiacra is, és “mindössze” 62 millió telefon talált gazdára februárban, amely 39%-os visszaesést jelent 2019 februárjához képest. A kínai cég eredményére természetesen az Egyesült Államok általi szankció is rányomta a bélyegét, hiszen a Google Appok nélkül sokan fordultak el a mobiljaiktól.

A Samsung egyébként meglehetősen jól teljesít, és egészen minimális  visszaesést produkáltak, így őket érintette legkevésbé a a jelenlegi helyzet. Az Apple eladásai a januári 16 millióról 10 millióra esetek, és bár a Xiaomi is csökkenést könyvelhetett el, még így is megelőzték a Huaweit, és felértek a dobogó alsó fokára. Kérdéses persze, hogy hosszú távon meg tudják-e majd tartani ezt .

Némi bizakodásra adhat okot a Huaweinek, hogy március 26-án mutatkozik be a P40 és P40 Pro, amelyek bizonyára megdobhatják a következő hónapok eladásait.

Forrás: AndroidCentral

Szólj hozzá