Hátsó gombokkal és testreszabható vezérlőkkel debütált a Sony DualSense Edge kontroller

A Sony bejelentette az új DualSense Edge kontrollert, amelyet már kifejezetten a PlayStation 5 konzolhoz fejlesztettek és jelen pillanatban ez a leginkább személyre szabható játékirányító a japán gyártó kínálatában. A vezérlő teljesen testreszabható vezérlőkkel, valamint hátsó gombokkal kiegészítve debütált.

A szimpla DualSense kontrollerekkel ellentétben ez az újdonság két új gombbal rendelkezik a hátoldalán, kapott két funkciógombot az aljára, frissítették a joysticket – reméljük ez már nem kezd el olyan hamar sodródni -, elvileg újak a ravaszok is, illetve megerősített USB-kialakítással is fel lett vértezve. A hátsó LB és RB gombok további funkciókat biztosítanak, amelyek lehetővé teszik a kontroller remappolását, vagyis a gombokhoz tartozó utasításokat fel lehet cserélni.

A DualSense Edge új joystickjai cserélhető kupakokkal bírnak, választani lehet a standard a magas és az alacsony kupolás kialakítások között. A teljes joystick modul is cserélhető, így ha az egyik vagy mindkét analóg bemondja az unalmast, egyszerűen eltávolíthatjuk és kicserélhetjük azokat anélkül, hogy a teljes vezérlőt kellene javításra küldeni. Egy kontrollernek általában ez az Achillesz-sarka.

Természetesen a felhasználó beállíthatja az analógok érzékenységét, illetve a holtzónák is kalibrálhatóak. Létre lehet hozni előre beállított profilokat, amelyek között bármikor válthatunk, illetve a plusz funkciógombokon keresztül egyéb lehetőségeket is elérhetünk, a segítségükkel állítható a játék hangereje, a chat stb. A kontroller tetején található ravaszgombokat ugyanúgy testreszabhatjuk, állítható a gombok útja, valamint a holtzóna. Egy lövöldözős játékhoz be lehet állítani rövidebb utat, egy autóversenyzős címhez pedig hosszabbat, ahogyan a játékosnak kényelmesebb.

A japánok faragtak egy kicsit az USB-C csatlakozzon is, amely egy olyan lezáró mechanizmussal rendelkezik mostantól, amelybe a kábel jobban beakad, és nem pattan ki véletlenül. A további változtatások az eredeti DualSense irányítóhoz képest csupán dizájn jellegűek. Az új kontroller fekete érintőpadot kapott, az analógok körül pedig szintén fekete, fényes felület található, aprócska PlayStation logókkal. Az előlapi gombok ugyanúgy fekete hátteret kaptak, akárcsak a hátsó gombokat körülvevő rész.

Az újításokat leszámítva a DualSense Edge mindent tud, amit egy normál PS5 kontroller, vagyis van haptikus visszajelzés, adaptív ravaszok, van beépített mikrofon, motion control, meg a többi. A kontroller dobozában egy készlet joystick-kupak, hátsó gomb készlet, valamit egy módosított USB-C vezeték található, a spéci záró mechanizmussalm és fonott bevonattal. Lesz még egy hordtáska is, ami nem csak a kontrollert, hanem illetve a tartozékokat tudja magába foglalni, de tölteni is tudja majd az irányítót. A Sony egyelőre nem közölte a készülék megjelenési dátumát, vagy az árát, habár az már borítékolható, hogy az utóbbi egy picit borsos lesz. A vállalat további részleteket fog velünk megosztani, az elkövetkezendő hónapokban.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá