Heteken belül debütálhat az Oppo hajlítható mobilja

Tavaly év végén derült ki, hogy nem csupán a Samsung, a Motorola, vagy a Huawei szeretne hajlítható kijelzős okostelefonnal előrukkolni, hanem többen az ázsiai gyártók közül is fontolgatják efféle készülék piacra dobását. Ezek közül az egyik az Oppo, ami azóta sem jelentetett meg ilyen készüléket, pedig prototípus van a birtokukban. A korábbi szóbeszédek alapján az idei év második felében érkezett volna a telefon, ám most azt beszélik a bemutató közelebb van, mint ahogyan azt sejtettük. 

Az Oppo telefonja sokban fog hasonlítani a Huawei Mate X2-re, és a belsejében nem meglepő módon Qualcomm Snapdragon 888 chipset zakatolhat. Az eddigiek alapján egy befelé hajló OLED kijelző lesz a készülék éke, amely egy 120 Hz-es LTPO technológiát felhasználó panel lesz, ezt pedig egy külső képernyő egészít majd ki. A mobil neve Oppo Find Fold lehet, és ha a szóbeszédek igazak, akkor az elkövetkezendő hetekben bemutatásra is kerülhet.

Természetesen ezeket az információkat egyelőre nem erősítették meg más szivárogtatók, hivatalos források meg pláne, így érdemes őket fenntartásokkal kezelni. Ha tényleg nyakunkon a mobil bemutatója, hamarosan úgyis minden részletre fény derül. Kicsit közelebbi, de a témához szorosan nem kapcsolódó hír, hogy egy hagyományosabb, 5G modemmel szerelt készülék is van az Oppo tarsolyában MediaTek Dimensity 900 lapkakészlettel, 8 GB RAM-mal és Android 11 rendszerrel. A mobilról egyelőre nem tudni semmit, de nem lehetetlen, hogy a hajlítható Oppo zászlóshajó társaságában fog debütálni.

Forrás: GizChina

Szólj hozzá