Hiányos lesz az Android 7.0 a Galaxy S6-on

Szerencsére az Android 7.0 Nougat rendszer sok “régebbi” készülékre elérhető (lesz), azonban a frissítés utáni szoftver nem mindig fenékig tejfel, ugyanis vannak olyan új funkciók, amik az update-tel sem válnak elérhetővé. Sajnos a Samsung Galaxy S6 modellek esete is pont ugyanilyen.

A Samsung soraiban a Galaxy S7 kapta meg először az Always On Display funkciót. Ez annyit jelent, hogy lezárt képernyőn is láthatjuk az időt, a dátumot, a töltöttséget és az értesítések ikonjait. Ez a fícsör rendkívül hasznos tud lenni, ha csak rápillantanánk a telefonunkra, hogy minden rendben van-e. Leginkább OLED kijelzőknél van értelme, mert a fekete ezeknél autentikusan fekete, és nincs képernyővilágítás, csak a fehér felirat esetében, ami hatására nagyon energiatakarékos is.

Láthatjuk tehát, hogy a Samsung még az akkuidőre hivatkozva sem kellett volna, hogy elhagyja ezt a lehetőséget, de ők sajnos úgy döntöttek, hogy nem kerül bele a funkció a Galaxy S6 modellekbe a frissítés után sem. Legalább opcionálisan meghagyhatták volna, hogy a felhasználó választhasson, hogy szeretné-e, avagy sem.

A Nougat frissítés persze még a “távoli” jövő a Galaxy S6-ra, hiszen még az S7 tulajok közül sem kapta meg mindenki az új szoftvert, így biztosan csak hónapok múlva érkezik meg a friss Android.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá