Hihetetlen mennyiségű pénzt termelt idén a Fortnite

Nem semmi történet az Epic Games sztorija, akik a teljes megújulást követően képesek voltak egy olyan sikeres játékot kreálni, amelyet még a legnagyobb játékkiadó cégek is megirigyelnének. 

Remek játékok jöttek ki idén minden platformra, és csak újabb vitát generálnánk vele, ha megpróbálnánk valamiféle sorrendet felállítani közöttük. Az viszont vitathatatlan, hogy annyi pénzt egyik sem hozott, mint a Fortnite.

A TechCrunch értesülései szerint az Epic Games üdvöskéje idén már 3 milliárd dollárt termelt, ezzel pedig bőven hozzájárult ahhoz, hogy a cég értéke mostanra 15 milliárd dollárra nőtt. A vállalat tökéletesen használta ki a játék nyújtotta lehetőségeket, hiszen bár a Fortnite ingyenes, ám bőven van benne mire költeni.

A cég 1991-es alakítása óta nem zárt még ilyen jó évet, amihez a Fortnite 125 milliós játékosállománya bőven hozzáteszi a magáét. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy beért végre a cég stratégiája, amelyet 6 éve álmodtak meg. Ezelőtt ugyanis főleg az Unreal Engine-ről voltak ismertek, ám felismerték, hogy a piac más irányba tart, és ehhez igazították a profiljukat.

Mivel ez bevált, így további változásokat tűztek ki a jövőre nézve. Erre vezethető vissza az is, hogy teljesen függetlenedni akarnak a Play Store-tól. Ez tisztán üzleti húzás, hiszen a Google a bevételek 30%-ára igényt tart, ami ilyen profitnál már kifejezetten szép summát jelent, és ezt természetesen nem akarják kiengedni a kezükből.

Forrás: TechCrunch

Szólj hozzá