Hihetetlen népszerűségnek örvend a Disney Plus

A streaming szolgáltatások növekvő népszerűsége manapság már senkit nem lep meg, erre pedig csak rátett egy lapáttal a vírushelyzet, amelynek következtében az egekbe nőtt az otthon filmezés iránti igény.

Kiderült a Disney Plus felhasználóinak száma a cég pénzügyi beszámolójából, és ezek láttán bizonyára sokaknak elkerekedik majd a szeme. A 2019 novemberében induló szolgáltatással úgy kalkulált a Disney, hogy 5 év alatt érik majd el a 60 milliós felhasználói bázist, ám ezt nagyon elszámolták az eredmények szerint.

2021 januárjára ugyanis 94,9 millió előfizetőt tudhat magáénak a szolgáltatás, amely főleg az Egyesült Államokban népszerű. Ez teljesen érthető, hiszen rengeteg régióban továbbra sem érhető még el Disney+. Kis hazánkban is csak VPN-es trükközéssel oldható meg a használata, ám a legfrissebb hírek szerint néhány hónapon belül itthon is elérhetővé válik majd.

Felkötheti tehát a nadrágját a Netflix, hiszen bár továbbra is ők a piacvezetők a 200 millió körüli felhasználójukkal, ám ha ilyen mértékben növekszik a Disney+, akkor bizony hamarosan akár még trónfosztásnak is tanúi lehetünk. A versenyhelyzet azonban jót tesz a piacnak, hiszen több, és egyben minőségibb tartalom készítésére sarkallja a szolgáltatókat, ebből pedig mi profitálhatunk.

Tartalomban egyébként a Disney kifejezetten erős, hiszen hiszen a Disney, a Pixar és a Marvel filmek jogaival is ők rendelkeznek. A Star Wars brand is náluk van, erre épülve pedig rengeteg tartalom van készülőben, és ha olyan színvonalat kapunk mint a “The Mandalorian” esetében, akkor bizony tartalmas estéknek nézünk majd elébe a jövőben.

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá