Hivatalos a GoPro Hero 12 Black akciókamera

A méltán ismert GoPro márka új akciókamerát jelentett be, ami a Hero 12 Black névre hallgat. Elődjéhez képest számos apróbb fejlesztést eszközöltek a készüléken, de az leginkább a javított üzemideje miatt tündököl.

Az új GoPro kamera 5.3K60 felvételi módban képes akár 70 percig is működni egyetlen feltöltéssel, ehhez képest az előző generáció már 35 perc után bedobná a törölközőt. Ezt a mérnökök nem méretesebb akkumulátor beszerelésével érték el, továbbra is egy 1720 mAh-s telep feszül a készülék belsejében, vagyis sokkal inkább az energiatakarékosságon javítottak.

5.30K30 módban a maximális üzemidő másfél óra, 1080p30 felvételek készítésekor pedig két és fél órás működésre lehet készülni, de vannak további üzemmódok is. A második nagy újítás a Bluetooth támogatás, amelynek segítségével hangot rögzíteni mostantól vezeték nélküli fülhallgatókkal és fejhallgatókkal is lehetséges, ez szintén jól jöhet számos esetben.

A harmadik nagy érdekesség a GoPro Hero 12 Black kapcsán az úgynevezett Lens Mod 2.0 kiegészítő, amit ha csatlakoztatunk, akkor a normál látómező 156 fokról 177 fokra nő 4K 60 fps módban, ezzel pedig iparági vezetővé válik az akciókamera, legalábbis a gyártó szerint.

Az új akciókamera támogatja a HDR videók és fényképek készítését is. Videókból ki tudunk csípni 27 és 24,7 megapixeles állóképeket, és akárcsak elődje, a Hero 12 is vízálló, egészen 10 méter mélységig. Az Emmy-díjas HyperSmooth 6.0 + AutoBoost funkcióval a lehető legszélesebb felvételeket készíthetjük videostabilizálás használata közben, a Horizon Lock funkció pedig akkor is szinten tartja a látóhatárt, ha a kamera 360 fokban körbefordul, habár ez a funkció nem támogatott az összes rögzítési üzemmódban.

A GoPro Hero 12 Black már előrendelhető a gyártó hivatalos oldalán keresztül, nálunk Európában 449 eurós áron, vagyis cirka 175 ezer forintért. A Lens Mod 2.0 objektív 109,99 eurót kóstál, vagyis cirka 43 ezer forintért a miénk lehet. A készülék hivatalos megjelenési dátuma szeptember 13.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá