Hivatalos a Meta Quest 3 headset

A júniusi előzetes bemutatót követően végre hivatalosan is megindult a Meta Quest 3 előrendelése, ezzel együtt pedig mindent megtudtunk a készülékről. Az újdonság vékonyabb és fejlettebb, mint elődje, ráadásul az ára sem vészes.

A headset beépített képernyői 2208 x 2064 pixeles felbontással és 90 Hz-es képfrissítéssel rendelkeznek, de van egy kísérleti mód 120 Hz-es frekvenciával. A látómező vízszintesen 110, függőlegesen pedig 96 fokos.

A fejhallgató Pancake lencsekialakítással rendelkezik, amely a Quest 2-höz képest 40 százalékkal vékonyabb optikai profilt jelent. A Quest 3 515 grammot nyom, vagyis egy kicsit nehezebb, mint az 503 grammos előd. A készülék képes teljesen önállóan működni, de a Quest Link kábelen keresztül vagy vezeték nélkül az Air Link megoldás révén csatlakoztatható egy számítógéphez.

Kétszeres grafikus teljesítményt kaphatunk a vadonatúj Snapdragon XR2 Gen 2 lapkakészletnek és a 8 GB DRAM memóriának köszönhetően. A Quest 3 két RGB kamerát és egy mélységvetítőt is magában foglal, amely a gyártó állítása szerint 10x nagyobb felbontást, illetve 2x jobb átjárhatóságot (passthrough) biztosít.

A headset integrált térhatású hangszórókkal, testre szabható fejpánttal és TruTouch haptikus visszajelzéssel szerelt vezérlőkkel egyaránt rendelkezik.

A kézmozdulatokat 4 infravörös kamera követi. A Meta Quest 3 egyetlen feltöltéssel nagyjából 2,2 órán át bírja, a teljes feltöltéshez pedig nagyjából ugyanennyi idő szükséges a mellékelt 18 wattos töltővel.

A Meta Quest 3 128 GB-os kiszerelése 500, az 512 GB-os konfigurációja pedig 650 dollárba kerül lesz ami nagyjából 185 és 241 ezer forintot jelent hazai pénzben. Az előrendelés már megkezdődött, a nyílt értékesítés október 10-én indul.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá