Hivatalos a Nothing CMF Phone 1

A Nothing égisze alá tartozó CMF márka bemutatta első okostelefonját, a CMF Phone 1-et. A készülék belsejében MediaTek Dimensity 7300 lapkakészlet zakatol, érdekességét pedig a cserélhető hátlapja adja.

Az okostelefon 6,67 hüvelykes Super AMOLED megjelenítővel rendelkezik, amelyen Full HD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak 120 Hz-es képfrissítési ráta, 240 Hz-es érintési mintavétel és 2000 nites maximális fényerő mellett. A kijelzőn egy kivágás ad otthont az előlapi 16 megapixeles kamerának, illetve a megjelenítő részét képezi egy ujjlenyomat-olvasó modul is.

Az okostelefon hátlapjára f/1,8 rekeszértékű 50 megapixeles elsődleges kamerát szerelnek, amelyet egy 2 megapixeles mélységérzékelő segít fényképek készítésekor. És akkor maradjunk is a hátlapnál, hiszen ez a rész a legérdekesebb a készüléken.

Az okostelefon hátlapján van egy rögzítési pont, amire többféle tartozékot is csatlakoztathat a jövendőbeli tulajdonos. Ráadásul maga a panel is könnyen cserélhető, így megváltoztatható az okostelefon színe, vagy ha netán megsérülne a hátlap, erőfeszítés nélkül tudjuk azt cserélni. A levehető panel a javításokat is megkönnyíti, ami jócskán megnöveli a mobil élettartamát.

Ahogyan a bevezetőben említettük, a Nothing CMF Phone 1 meghajtásáról MediaTek Dimensity 7300 lapkakészlet gondoskodik, ami pedig a szoftveres frontot illeti, Android 14 és Nothing OS 2.0 interfész igyekszik helytállni. A szoftver részét képezi számos testreszabási lehetőség, ilyen például a mesterséges intelligencián alapuló háttérkép-generáló, de egyébként a kezelőfelület ugyanaz, mint a többi Nothing készüléken. Az ígéret szerint az újdonság legalább két évig megkapja a nagyobb Android frissítéseket, három évig pedig az éppen aktuális biztonsági foltokat.

A CMF Phone 1 5000 mAh kapacitású akkumulátorral lett felszerelve, amely támogatja a 33 wattos kábeles töltést és az 5 wattos fordított vezetékes táplálást is. Sajnos az indukciós töltési metódusok egyik sem támogatott. Az okostelefon csak egy nagyon minimális oltalmat kapott a vízzel szemben, ami csupán az IPX2 tanúsítvány megszerzéséhez elegendőt. Ez azt jelenti, hogy a mobil külső borítása ellenáll a csöpögő vízzel szemben. A Nothing azonban azt állítja, hogy a tesztek során a Phone 1 három másodpercig is bírta a 25 centiméteres vízbe merítést. Ez a védelem leginkább a véletlen balesetek megúszásához elegendő.

A Nothing CMF Phone 1 többféle operatív memória és tárhely konfigurációban is forgalomba kerül, de a 6/128 GB-os kiszerelést csak az indiai vásárlók vehetik meg. Európába a 8/128 és a 8/256 GB-os konfigurációk érkeznek majd, előbbi 239, utóbbi pedig 279 eurós áron.

A jelenlegi árfolyamok mellett ezek 93 ezer és 109 ezer forintos vételárat jelentenek. Magyarországról megnyitva a márka weboldalát, mi 68 099 forintos vételárat láttunk a 128 GB-os konfigurációhoz, a 256 GB-os változat pedig 22 900 forintos felárat jelent.

A választható tartozékoknál csak egy tokot, illetve a hátlapra rögzíthető támaszt találtunk, az előbbi 11 999, az utóbbi pedig 8499 forintot kóstál. A 8/128 GB-os konfiguráció értékesítése július 12-én indul, míg a 8/256 GB-os változathoz július 23-i dátum van megadva. Ami pedig a választható színeket illeti, van fekete, narancssárga és zöld opció – legalábbis nekünk, magyaroknak.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá