Hivatalos a Samsung Galaxy S7 és az S7 edge

A Samsung a korábbi várakozásoknak megfelelően bemutatta új csúcsmobiljait, amik külsőleg keveset változtak az előző széria óta, de azért így is akad bőven újítás.

Mindkét modell továbbra is fém kerettel és üveg hátlappal rendelkezik, de a méretekben már akad eltérés. Míg az S7 maradt 5.1 colos, addig az S7 edge kijelzője 5.5 colra nőtt. Egyébként QHD felbontású Super AMOLED panelekről van szó, amik folyamatosan képesek megjeleníteni az órát, az értesítéseket vagy éppen a naptárat (Always On funkció), így nem kell feléleszteni a mobilt, elég csak bármikor ránézni, ha ezekre vagyunk kíváncsiak.

galaxy-s7-edge-galaxy-s7-6

A processzor kb. 30%-kal lett erősebb, köszönhetően az Exynos 8890, illetve a Snapdragon 820 lapkáknak (az európai modellekbe az előbbi kerül), míg a grafikus teljesítmény több, mint 60%-kal nő az S6 modellekhez képest. Az újdonságokba ráadásul már 4 GB RAM került, illetve 32 vagy 64 GB tárhely, ami microSD kártyával bővíthető.

samsung_galaxy_s7_s7edge

Az előlapi kamera maradt 5 megapixeles, de a rekesznyílás ezúttal f/1.7-es, ami jobb minőséget jelent gyenge fényviszonyoknál. Az igazi nagy dobás azonban a 12 megapixeles hátlapi kamera, ami extra nagy pixelmérettel, f/1.7-es rekeszértékkel és Dual Pixel technológiával bír. Az autofókusz szupergyors, és kiváló minőségű fotók, illetve videók készíthetők szinte bármilyen körülmények között.

galaxy-s7-galaxy-s7-edge

A másik nagy dobás a vízállóság, amit sokan hiányoltak az előző generációból. Az S7 és az S7 edge is megkapta az IP68-as tanúsítványt, azaz akár 30 percet is kibírnak másfél méteres vízben. Az üzemidő miatt sem kell aggódni, hiszen nőtt az akksik mérete. A Galaxy S7-be egy 3000 mAh-s, az S7 edge-be pedig egy 3600 mAh-s telep teljesít szolgálatot, ami óriási előrelépést jelent.

Samsung_Galaxy_S7_gearVR

Az újdonságok március 11-étől lesznek kaphatók világszerte. Az S7 ára 240-250 ezer forint között alakul, míg a nagyobb, hajlított modellért 30 ezerrel többet kérnek. A legtöbb helyen viszont Gear VR-t adnak azoknak, akik előrendelik valamelyik készüléket. A Samsung virtuális valóság szemüvege önmagában 40 ezer forint környékén kapható.

forrás: NapiDroid (2)

Szólj hozzá