Hivatalos a Sony LinkBuds vezeték nélküli fülhallgató

A Sony hivatalosan is bemutatta az új LinkBuds vezeték nélküli fülhallgatót, amely egy spéci gyűrűszerű kialakítással büszkélkedhet. A dizájn nem csupán a szemnek, de nagyon is a fülnek készült, mivel teljesen új zenehallgatási élményt nyújt, illetve kínál egy új lehetőséget is a felhasználóknak, akiknek többé nem kell kivennie a füleseket ha megszólítják őket játék vagy zenehallgatás közben.

A fülhallgatókkal publikált promóciós szövegek szerint az újdonságok révén mindig kapcsolatban maradhatunk a világgal, ezt pedig a nyitott gyűrűs kialakítás teszi lehetővé. Az új fülesek szuper illeszkedéssel és kristálytiszta hang, valamint hívás minőséggel kecsegtetnek a japán gyártó szerint. Az elv egyszerű, mint az egyszeregy: az új fülesek beengedik a környezet hangjait, amelynek köszönhetően a felhasználó a zenehallgatás megszakítása nélkül kommunikálhat a körülötte lévő emberekkel. A Sony LinkBuds ugyanakkor rendelkezik még egy beépített szoftveres funkcióval is, amely képes a hangot szüneteltetni, amikor a készülék azt érzékeli, hogy beszélgetés zajlik.

A Sony LinkBuds beépített DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) funkcióval is fel lett szerelve, amely képes a tömörített hangsávokat jobb minőségűre visszaállítani, így aztán azok sokkal szebben szólnak a fülhallgatókon keresztül. A fülhallgató lelke a V1 processzor, a beszerelésre kerülő 12 mm-es gyűrűs meghajtók pedig “kiegyensúlyozott hangzásélményt” biztosítanak – állítja a Sony.

A fülhallgatók vezérlése az úgynevezett “Wide Area Tap” funkció révén történik, ami lényegében nem más mint egy flancosan elnevezett gesztusvezérlés. Ez a vezérlési mód lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a fülük vagy a fejük elülső részének megérintésével szüneteltessék vagy elindítsák az adott zenét, illetve különböző beállítási opciókat válasszanak ki. Az sem hátrányos, hogy a füleseket nem kell megérinteni a hangvezérlés aktiválásához, illetve említést érdemel, hogy támogatják az “OK Google” és az “Alexa” parancsszavakat, amelyek a virtuális asszisztenseket csalogatják elő. A Sony LinkBuds támogatja a Google Fast Pair funkcióját is, így a felhasználók könnyedén csatlakozhatnak az Android operációs rendszert futtató okostelefonokhoz és a Windowsos laptopokhoz.

A Sony LinkBuds IPX4 minősítéssel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy cseppálló kivitelt kapott, az edzés során keletkező nedvesség nem tehet kárt a benne lévő finom elektronikában, de ez a fajta oltalom nem elengedő arra, hogy vízbe merítés esetén kint tartsa a folyadékot. A fülhallgatók üzemideje 5,5 óra, de a mellékelt töltő- és tárolódoboz segítségével további 12 órányi működést érhetünk el. Van gyorstöltés funkció is, ami azt jelenti, hogy 10 perc töltés 90 perces üzemidőt biztosít. A Sony LinkBuds már előrendelhető az Amazonon keresztül, ahol 179,99 eurós áron, vagyis megközelítőleg 64 ezer forintos áron kínálják az újdonságot. A brit Amazon szerint a kiszállítás február 17-én kezdődik, a készüléket szürke és fehér színben szerezhetjük majd be.

Forrás: PocketNow

Szólj hozzá