Hivatalos az Amazon Kindle 2022

Az Amazon bejelentette vadonatúj e-könyv olvasóját, a Kindle 2022-es kiadását, amely újratervezett külsővel, nagyobb felbontású kijelzővel és USB-C csatlakozással egyaránt büszkélkedhet.

A legújabb belépőszintű Kindle a drágább Paperwhite készülék funkcióinak nagy részét megkapta, például a megjelenítő 300 ppi-s, frontálisan megvilágított és 6 hüvelykes, természetesen e-tinta technológiára épül.

Az új olvasó valamivel kisebb, mint a Paperwhite, dimenziói 157,8 x 108,6 x 8,0 mm-esek, a súlya pedig 158 gramm.

A gyártó megduplázta a beépített tárhelyet, amely mostantól 8 helyett 16 GB, az akkumulátor üzemideje pedig napi 30 perc olvasással, kikapcsolt vezeték nélküli kapcsolódás mellett elérheti a 6 hetet is. A készülék töltését ezentúl USB-C csatlakozón keresztül lehet menedzselni, ami egy örömteli előrelépés az előző modellhez képest.

Az Amazon nem mondható túl népszerűnek a környezetvédők körében, haragjukat enyhítendő a készülék 30-75 százalékban újrahasznosított műanyagból, illetve 90 százalékban újrahasznosított magnéziumból készül.

Az Amazon Kindle 2022 kék és fekete árnyalatokban kerül majd forgalomba, 99,99 dolláros/eurós áron – értelemszerűen ránk az utóbbi vonatkozik, ha rendelni szeretnénk a német oldalról -, ami magyar forintban cirka 39 ezret jelent, a jelenlegi klassz árfolyamokon. Terveztek be újítani egyet, vagy jó a korábbi modell?

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá