Hivatalos az iQOO Pad táblagép és az iQOO TWS Air Pro fülhallgató

Az iQOO Neo 8 okostelefonok mellett befutott a márka első táblagépe, illetve egy vezeték nélküli fülhallgató is, ami a TWS Air Pro nevet viseli. A táblagép a jellemzői alapján nagyjából ugyanazt tudja és hozza, mint a korábban leleplezett Vivo Pad 2, annyi eltéréssel, hogy a belsejében szolgálatot teljesítő lapkakészlet egy picit eltér.

iQOO Pad

A táblagép ugyanúgy 12,1 hüvelykes IPS LCD megjelenítőt kapott, mint a Pad 2, a felbontás megmarad 2880 x 1800 pixeles, és a 144 Hz-es képfrissítési ráta is adott. A megjelenítő 7:5 képarányú, vagyis jobban kedvez a függőleges tartalomfogyasztásnak. Az előlapi kamera a keretre került, felbontása 8 megapixel. A táblagép hátoldalán 13 megapixeles elsődleges, valamint egy 2 megapixeles makró modul foglal helyet.

Az iQOO Pad meghajtásáért MediaTek Dimensity 9000+ chipset felel a Vivo Pad 2-ben található szimpla Dimensity 9000 helyett. Nagyjából ugyanarról a lapkakészletről van szó, csak emelt órajelű processzormagokkal.

A chipset mellé a választott kiszereléstől függően 8 vagy 12 GB operatív memória, valamint 128, 256 vagy akár 512 GB-os UFS 3.1 háttértár kerülhet. A táblagép Android 13 operációs rendszert futtat, amelyet a gyártó saját fejlesztésű OriginOS 3 felhasználói felülete egészít ki.

A hardveres komponensek energiaellátását egy 10 000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely támogatja a 44 wattos gyorstöltést. A tabletet nem csupán érintésekkel, de a külön megvásárolható iQOO Pencil stylussal is kezelhetjük.

A táblagép 8/128 GB-os konfigurációja a legolcsóbb, amelyért 326 dollárnak megfelelő hely valutát kell leszurkolni. A tablet forgalmazása május 31-én kezdődik Kínában, a készüléket csupán egyetlen színben, szürkében lehet beszerezni. Globális értékesítésről egyelőre nem tudni.

iQOO TWS Air Pro

Az iQOO vezeték nélküli fülhallgatója 14,2 mm-es driverekkel van felszerelve, támogatja az aktív zajszűrést, az üzemideje pedig egyetlen feltöltéssel elérheti a 30 órát is, igaz, ehhez már igénybe kell vennünk a tárolásra és töltésre is használható tokot. A fülhallgatók Bluetooth 5.3 technológiát alkalmaznak a vezeték nélküli kapcsolatok kiépítéséhez, mindemellett támogatják az AAC és az SBC kodekeket is.

Az iQOO TWS Air Pro IP54 besorolásnak megfelelő védelmet kapott a fröccsenő vízzel szemben, rendelkezik egy játékokhoz fejlesztett alacsony késleltetésű üzemmóddal, van duál párosítás, illetve egy funkció lehetővé teszi, hogy megtaláljuk a fülhallgatókat, ha netán elveszítenénk őket szem elől. A fülhallgató mindössze 38 dollárral egyenértékű jüanért kerül a boltok polcaira, szintén május 31-től.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá