Hivatalos: ezt az Apple terméket hiába várjátok

Ha emlékeztek, az Apple az elmúlt két évben teljesen megszüntette az Intel processzorral hajtott 27 hüvelykes iMac és iMac Pro modellek forgalmazását, és azóta sem dobott piacra nagyobb képernyővel szerelt all in one számítógépet. Aki ilyesmit szeretne vásárolni a cégtől, a 24 hüvelykes M3 chippel felvértezett iMac modellen kívül nem igazán választhat mást. Most rossz hír érkezett hivatalos forrásból azoknak, akit szerettek volna egy 27 hüvelykes egybegépet házon belül fejlesztett chippel: ilyesmivel nem készülnek az Apple színfalai mögött. 

Azok a felhasználók, akik méretesebb képernyővel szeretnék élvezni a házon belül fejlesztett Apple Silicon M3 képességeit, kénytelenek lesznek beruházni egy 27 hüvelykes Studio Display monitorra, amire vagy egy Mac mini, vagy egy Mac Studio masinát kötnek rá. Egy nemrég publikált jelentés közli a rossz hírt a The Verge oldalán:

Az Apple nem készít Apple Silicon változatot a 27 hüvelykes iMacből, hogy leváltsa a 2022-ben megszüntetett Intel processzoros modellt. A vállalat ehelyett a 24 colos iMac modellre helyezi a hangsúlyt az iMac termékcsaládon belül, amely először 2021 elején jelent meg, de csak az idén ősszel kapott új, M3 processzort.

Az Apple PR-referense, Starlayne Meza megerősítette ezeket az értesüléseket, és arra bátorítja azokat, akik eddig egy nagyobb méretű iMac modell érkezésével reménykedtek, hogy gondolják át a Studio Display és Mac Studio, vagy Mac mini párosítást. Egyébként az Apple csak azt zárta ki, hogy megjelenik egy új 27 hüvelykes iMac, tehát attól még egy nagyobb kijelzővel szerelt iMac érkezhet a jövőben.

A múlt hónapban Mark Gurman, a Bloomberg újságírója arról számolt be, hogy az Apple fejleszt egy 32 colos iMac Prót, amelyet valamikor jövő év végén, vagy 2025-ben adnának ki. Ming Chi-Kuo, a rangos Apple-elemző azt írta, hogy a 32 hüvelykes modell mini LED képernyővel lesz felszerelve, de szerinte a számítógép érkezésére nem érdemes számítani 2025 előtt.

Forrás: MacRumors

Szólj hozzá