Hivatalosnak látszó renderen a Realme 8i

A MediaTek az előző hónapban mutatta be a Helio G96 lapkakészletet, és máris hírt kaptunk a legelső okostelefonról, amelynek belsejében ez a chip teljesíthet szolgálatot. A készülék a Realme telefonja lesz, egészen pontosan a Realme 8i, amely a 8s társaságában fog debütálni a közeljövőben. 

Sajnos a készülék első körben csak Indiában lesz kapható, de mivel más Realme modellek is kijutottak az ázsiai piacokról, talán ezzel a modellel is találkozunk majd a későbbiekben. Nem volna rossz, mert a most kiszivárgott kép alapján egy csinos okostelefonnal van dolgunk, és a napvilágra került jellemzői alapján igen korrekt ajánlatnak tűnik.

A Realme 8i állítólag 6,59 colos Full HD+ felbontású, 120 Hz-es képfrissítési rátát kínáló megjelenítővel, annak bal felső sarkában egy kivágásba illesztett 16 megapixeles előlapi kamerával érkezhet. A hátoldalon 50 megapixeles elsődleges érzékelő foglal majd helyet egy 2 megapixeles mélységérzékelő, valamint egy szintén 2 megapixeles makró szenzor társaságában. Ezeken kívül az okostelefon műanyag külső burkolatot, a már említett chipet, 4 GB RAM-ot, 128 GB UFS 2.2 tárhelyet, valamint 5000 mAh kapacitású akkumulátort kaphat.

A hírek még azt is hozzáteszik, hogy a Realme 8i 194 grammot fog nyomni, és 8,6 mm vastag lesz. Az ujjlenyomat-olvasót a bekapcsoló gomb fogja magában foglalni, a telefon alján pedig lesz fülhallgató kimenet, közvetlenül az USB-C port mellett. A várható ár és premier dátuma egyelőre nem ismert, de vélhetően már nem sokat kell várni a Realme mobiljára, ami remélhetőleg más piacokon is forgalomba kerül az indiain kívül.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá