Hivatalos szétszerelős videón a Xiaomi Mi 10 Ultra

Nemrég debütált a Xiaomi Mi 10 Ultra, ami egy rakat klassz hardveres és szoftveres tulajdonsággal bír, előbbiek közül az egyik legdurvább a 120 wattos töltés. Mivel a készülék egyelőre nem valószínű, hogy elhagyja Kínát, eddig nem lehetett tudni, lesz-e róla hivatalos jellegű szétszerelő videó, de nem kell immáron emiatt aggódni, mert a gyártó büszke minden a mobillal kapcsolatos innovációra, és saját maguk készítettek el egy rövid filmet, amin bemutatják miként kell szétszedni a készüléket, illetve az hogyan fest belülről.

A videó kemény két perces, szóval nem fog sok időt és adatforgalmat elrabolni Tőled. Az egész történet azzal veszi kezdetét, hogy eltávolítják a hátlapot, és feltárul az NFC chip valamint az 50 wattos vezeték nélküli töltést lehetővé tévő technológia. A Xiaomi koponyái azt állítják, a Mi 10 Ultra a megfelelő indukciós töltővel töltve a teljes lemerültség állapotából képes akár 40 perc alatt 100 százalékra is visszajönni, ez pedig egy olyan fegyvertény, amire a konkurens gyártók egyelőre nem képesek, legalábbis hivatalosan nem.

 

A kétcellás akkukialakítás miatt a kábeles töltés még ennél is félelmetesebb, hiszen a 4500 mAh-s telep 23 perc alatt lesz tele, úgy hogy előtte teljesen eltűnt belőle minden feszültség.

Ezt követően meg lehet nézni a kamerarendszert is közelről, illetve jobban mondva belülről. Látni fogjuk a mobil hátoldalán lévő elsődleges szenzort, ami nem más, mint egy 48 MP-es Sony IMX586.

 

A képrögzítő egységek mustráját a hűtés vizsgálata követi, összesen hármat alkalmaznak belőlük, az egyik egy grafén/réz konstrukció, ez hűti a lapkakészletet, a RAM-ot, a modemet, aztán van még egy további grafén lapka egy plusz gőzkamrás megoldással az alaplap alatt és még egy rendkívüli vezetőképességgel rendelkező filmréteg, ami az optikai ujjlenyomat-olvasó és az OLED panel között feszül, ez igyekszik szétoszlatni a kijelzőt érő hőt.

A videó többek között megerősíti az X-tengelyű rezgő motort is, ami közvetlen az akkumulátor alatt található, illetve mint kiderül a beszéd hangszóró a sztereó hangrendszer egyik alkotóeleme is egyben. Igazából ha van benned némi műszaki véna érdemes megnézni ezt a rövid videót, nyelvtudást nem igényel, a felvétel képei magukért beszélnek. Talán azoknak is érdekes lesz, akik sosem szereltek még meg semmit, legalább látni fogják, egy telefon előállításának költségei messze nem merülnek ki az alapanyagokban, eszméletlen, hogy mennyi mérnöki, fejlesztési munka van egy-egy okostelefon mögött, és az ilyesmi az efféle felvételeken szabad szemmel is jól kivehető.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá